"אמרתי לך שיקרה משהו שלא תאהב": הפרוטקשן בצפון שוב מרים ראש

בן 22 נעצר בחשד שהצית אוטובוס ואיים על בעל חברת היסעים: "פעם אחרונה היה לך לשלם 500 אלף שקל… אמרתי לך שיקרה משהו שלא תאהב". החשוד דרש 800 אלף שקל מהקורבן

בתיה גלעדי צילום: ללא
האיומים על בעל חברת ההיסעים | צילום: דוברות המשטרה

האירוע החל עם דיווח שהתקבל במשטרת המחוז הצפוני על הצתת אוטובוס של חברת הסעות בצפון הארץ. שוטרי המחוז נפרסו בזירה ופתחו בחקירה לבירור נסיבות המקרה.

האיומים שנשלחו לבעל חברת ההיסעים
האיומים שנשלחו לבעל חברת ההיסעים | צילום: דוברות המשטרה

כעבור כמה שעות בלבד, קיבל בעל החברה הודעת איום למכשירו הסלולרי, ובה דרישת תשלום כספי. בהודעה נכתב, בין היתר: "פעם אחרונה היה לך לשלם 500 אלף שקל… אמרתי לך שיקרה משהו שלא תאהב - וראית מה קרה אתמול". בהמשך ההתכתבות, כאשר הקורבן שאל "מי אתה?", השיב השולח: "השד השחור". עוד נכתב בהודעה כי סכום הדרישה עומד על 800 אלף שקל, תוך קישור ישיר לאירוע ההצתה שאירע בלילה הקודם.

בעקבות ההודעה, פתחו שוטרי היחידה ללוחמה בפשיעה של מרחב גליל בפעולות חקירה, ואיתרו את החשוד כשהוא מסתתר בחורשה בצפון הארץ. בעת מעצרו, על פי החשד, החזיק החשוד במכשיר הסלולרי שממנו נשלחו הודעות הסחיטה.

במהלך החקירה הצליחו החוקרים לקשור את החשוד להודעות האיומים. מעצרו הוארך מעת לעת, ועם סיום שלב החקירה הוגשה נגדו הצהרת תובע. בימים הקרובים צפוי להיות מוגש נגדו כתב אישום באמצעות פרקליטות מחוז חיפה.

תגיות:
סחיטה באיומים
/
איומים
/
פרוטקשן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף