בתביעה שהגישו רוכשי הדירות נגד חברת אלעד ישראל מגורים החדשה, נטען על ליקויי בנייה הן ברכוש המשותף והן בכל אחת מדירות התובעי, כאשר חלק מהליקויים נגרמו לטענתם מרטיבות שחדרה מהחיפוי החיצוני של הבניין. בית המשפט, שמינה כמה מומחים מטעמו בתחומים שונים כדי לבדוק את טענות הצדדים, קיבל את טענות עוה"ד כהן ובר-און, לפיהן איכות הבנייה והליקויים בבניין כמכלול (גם אם יתוקנו) יוצרים פגיעה בתדמית הבניין וירידת ערך ממשית בשווי הדירות.
"ליקויי הרטיבות החיצוניים, אשר קיים קושי לאתרם ולתקנם, בצירוף יתרת הליקויים הכללים שנמצאו בבניין כפי שעולה מחוות הדעת, אלף אף שאלו תוקנו או יתוקנו, יש בהם למסד באופן עקרוני ירידת ערך תדמיתית לבניין, ככל שזו משתקפת שווי הדירות", נכתב בין היתר בפסק הדין. בית המשפט קבע, כי בגין ירידת הרך תשלם הנתבעת לתובעים 4.833 מיליון שקל וסכום זה הוא בנוסף לסכום עלות התיקון. בנוסף, הנתבעת תשלם לתובעים גם פיצוי בגין עוגמת נפש - כ-715 אלף שקל.
בסיכומו של דבר, בגין ליקויי הבנייה גוגם בגין ירידת הערך ועוגמת הנפש יקבלו הרוכשים מהחברה הקבלנית סך של למעלה מ-7.5 מיליון שקל ובנוסף, יקבלו את מרבית הסכום ששילמו עבור אגרת בית המשאפט ואת מרבית הסכום אשר שילמו לומחים מטעמם ולמומחים מטעם בית המשפט וכן יקבלו החזר על שכר הטירחה ששילמו לעורכי הדין מטעמם.
מחברת אלעד ישראל מגורים החדשה, נמסר בתגובה: "הבניין נבנה על ידי קבלן מפתח ראשי חיצוני, שההתקשרות עימו נחתמה לפני כ-15 שנה ולצערה של החברה פשט את הרגל בסמוך לאחר סיום הבנייה. החברה היתה נכונה לתקן את הליקויים בבניין, אשר נבנה כאמור על ידי צד ג', אך למרות פניותיה הרבות של החברה לנציגי הדיירים, לא ניתנה לחברה האפשרות לעשות זאת, גם לאחר שהוצע לשל לקבלן חיצוני אחר לצורך ביצוע העבודות.
החברה קיבלה את פסקן הדין, והיא בוחנת את צעדיה להמשך בהתאם לייעוץ המשפטי וממשיכה גם כיום, כפי שנהגה לאורך כל הדרך, לטפל בליקויים ולתת מענה שוטף לפניות הדיירים בבניין – מתוך אחריות, מחוייבות וטרצון כן לפעול לשביעות רצונם. חברתנו רואה במתן שירות,איכות המגורים ואמון הרוכשים ערכים מרכזיים ותמשיך לעמוד מאחוריהם גם בפרוייקטים הקיימים וגם באלה שיבואו".