"חומר פסיכי": המשטרה חשפה את שיחות הווטסאפ של אלי פלדשטיין ויונתן אוריך

יונתן אוריך עבר שימוע לפני הגשת כתב אישום בפרשת הבילד. המשטרה מעוניינת להאריך את הרחקתו מלשכת רה"מ וטוענת שיש לה תשתית ראייתית על סמך השיחות שלו עם פלדשטיין בווטסאפ ובסיגנל

גלעד מורג צילום: פרטי
אלי פלדשטיין על העימות עם יונתן אוריך | צילום: כאן 11
פלדשטיין, איינהורן, אוריך
פלדשטיין, איינהורן, אוריך | צילום: פלאש 90,צילום מסך כאן 11

אז על מה מתבססת המשטרה ברצון שוב להרחיק את התנאים המגבילים של אוריך? על שורת ראיות, בין היתר על ההתכתבויות בין פלדשטיין לאוריך באפליקציות ווטסאפ וסיגנל, המחזקות לטענת המשטרה תשתית ראייתית נגד אוריך.

לפי המשטרה, מהתכתבויות בין השניים לפני הפרסום בבילד, ניתן ללמוד על מודעתו של אוריך לעובדה שיש לפלדשטיין מקור מודיעיני באגף המבצעים בצה"ל, וגם על כך שפלדשטיין מעדכן אותו באופן שוטף על הקשר שלו עם אותו מקור.

עוד סבורים השוטרים שניתן ללמוד על כך שפלדשטיין מעדכן את אוריך על הפרסום המתוכנן בסוף השבוע ואף פונה אליו ושואל למי אפשר לפנות בחו"ל על מנת לעקוף את מגבלת הצנזורה. (הצורך לעקוף את מגבלת הצנזורה לא נכתב במפורש בהודעה ששלח פלדשטיין לאוריך, אבל החוקרים חושבים שניתן ללמוד על כך מעיתוי שליחת ההודעה, כמה שעות לאחר שפרסום הידיעה בארץ נפסל על ידי הצנזורה באופן סופי).

ארי רוזנפלד בבית המשפט
ארי רוזנפלד בבית המשפט | צילום: אבשלום ששוני

נזכיר כי פלדשטיין מסר בחקירתו מנובמבר 2024 שב-1.9.24, במהלך טסט למסיבת עיתונאים, הציע לראש הממשלה ולאוריך לפרסם את המידע שקיבל מהמקור שלו, ועדכן את ראש הממשלה על כך שהוא ואוריך עובדים על פרסום המסמך.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
בילד
/
יונתן אוריך
/
אלי פלדשטיין
/
שרוליק איינהורן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף