קרויזר תמה מדוע בג"ץ החליט להגדיל את הרכב השופטים בתיק. "אולי לשלושה שופטים היה קשה להבין את המציאות הפוליטית הדמוקרטית של ישראל, והם היו צריכים ללכת להרכב יותר רחב". הוא הדגיש: "ראש הממשלה, ורק הוא בסמכות שמוקנית לו כראש הממשלה, יכול להחליט אם למנות או לפטר שר. כך זה היה, וכך זה יהיה. הגיע הזמן לשים על זה סימן קריאה בוהק וגדול"
ומה יקרה אם השר בן גביר יודח? "הלוואי ויעשו את זה", השיב במפתיע חבר מפלגתו. "ברור לכולם שאנחנו בסיעת עוצמה יהודית נהנה מזה פוליטית ונגיע ל-20 מנדטים, ובכך גם נבטיח את שלטון הימין. הוא הבין שדה פקטו הפכנו לדיקטטורה שיפוטית שבה קומץ שופטים לקחו מדינה דמוקרטית והפכו אותה לדיקטטורה שבה הם יכולים להחליט אילו שרים יהיו, מתי מוציאים ראש ממשלה לנבצרות מי יהיה ראש הממשלה - אין שום טעם ללכת לבחירות, ולשם אנחנו דוהרים".
על עמדת האופוזיציה בנושא אמר: "מה שעצוב הוא שאלה שזעקו פה במשך שנים 'דמוקרטיה' או 'דיקטטורה', הם אלה שנותנים את הרוח הגבית למהלך המטורף הזה".