עד המדינה הוחזר לארץ - והשימוע לראש עיריית פתח תקווה קרוב מתמיד

עד המדינה ששוהה מעבר לים הגיע למשטרה להשלמות, לקראת שימוע לפני הגשת כתב אישום לראש העיר | גרינברג חשוד בשורה של עבירות, ובהן קבלת תרומות שלא כדין

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
ראש העיר פתח תקווה רמי גרינברג על נפילת הטיל בעיר | צילום: אלון חכמון

על סמך אותה הבקשה, כך נודע לראשונה ל"מעריב", יצרה לפני כשבועיים קצינה בכירה ביאח"ה בלהב 433 במשטרה קשר עם עד המדינה השוהה מעבר לים והורתה לו לחזור לישראל במסגרת הפרשה, כדי לבצע את ההשלמות שנדרשו על ידי גורמי הפרקליטות בדרך לניסוח כתב השימוע כנגד גרינברג לקראת הגשת כתב אישום בעניינו.

עוד נודע כי מדובר בהשלמות קצרות וממוקדות, על מנת לקדם את ניסוח כתב החשדות נגד ראש עיריית פתח תקווה, בניטה ואחרים.

חומרי החקירה נגד רמי גרינברג
חומרי החקירה נגד רמי גרינברג | צילום: דוברות המשטרה

נזכיר, כי ב-30 ליולי השנה העבירה כאמור היחידה החוקרת את חומרי החקירה וממצאיה לעיון הפרקליטות, תוך סיכום החקירה לפיה התגבשה תשתית ראייתית מוצקה לביסוס החשדות כנגד המעורבים.

מדובר בחקירה שהחלה בשנת 2021 ומתייחסת לתקופה שלפני הבחירות שנערכו ב-2018, במהלכה, כך עולה מהחקירה, קיבל גרינברג כספים מבעלי עניין בסכומים הנאמדים במאות אלפי שקלים ובמיליונים, בניגוד לחוק הבחירות המגביל את התרומות לסך של 5,000 שקלים לכל היותר. עוד דווח על ביצוע רישום על שמות פיקטיביים לכאורה כמי שתרמו את הכספים וזאת מבלי שידעו כלל על המעשים.

במהלך החקירה נגבו 273 עדויות מהן 44 כחשודים ובוצעו למעלה מ-100 צווי חיפוש שהעלו את החשד כנגד עשרות חשודים בהם חמישה משמעותיים ביותר להם מיוחסים מרבית החשדות.

גרינברג ובניטה
גרינברג ובניטה | צילום: אלון חכמון

נדגיש כי החקירה התמקדה בתקופה שלפני הבחירות הראשונות שבהן זכה גרינברג, ואשר הכילה מאות אלפי קבצי מחשב ומסמכים וכן עשרות עלפי קבצים דיגיטליים בהם סרטונים וקבצי המבססים את החשדות כנגד המעורבים.

במהלך החקירה הגלויה כאמור, נחתם הסכם עם עד מדינה, שפרטיו חסויים בצו איסור פרסום, אשר מסר ליחידה החוקרת את מכשיר ה-DVR שתיעד את מרבית האירועים החמורים. בתום השלמת החקירה, לאחר שעד המדינה ורעייתו שבו במיוחד לישראל, תתעדף הפרקליטות את ניסוח כתב החשדות ותזמן לשימוע את ראש העירייה גרינברג והמעורבים המרכזיים בפרשה בדרך להגשת כתבי אישום נגדם.

תגיות:
פתח תקווה
/
עד מדינה
/
פרקליטות
/
בחירות מקומיות
/
רמי גרינברג
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף