תהליך החנינה מתקדם: במשרד המשפטים מעריכים שאין לזה סיכוי

על פי פרסום רשת 13, במשרד המשפטים מעריכים כי בקשת החנינה של בנימין נתניהו תידחה. אביעד גליקמן: כי ללא הודאה באשמה אין בסיס חוקי, וחוות הדעת צפויה לעבור בקרוב לבית הנשיא

מעריב אונליין צילום: מעריב אונליין
רה"מ נתניהו הגיש בקשת חנינה | צילום: משרד ראש הממשלה

גליקמן הוסיף: "בימים אלה מסיימים בלשכת היועצת לכתוב את חוות הדעת שמטפלת בתיק, אני לא מאמין שיהיו יותר מידי הערות בגלל שכל הצדדים השונים מסכימים מה תהיה חוות הדעת", תוך ציון כבמשרד השפטים אומרים: "זה בכלל לא בקשת חנינה אלא ביטול משפט".

גליקמן ציין שכל עוד נתניהו לא מודה באשמה אין בסיס חוקי לחנינה: "אין שום מאפיינים, לא לקיחת אחריות לא הודאה באשמה, אין משהו לעבוד איתו", אמר והוסיף: "לכן חוות הדעת תהיה דחייה של החנינה, שגם תקבע שאם הרצוג יקבל אותה  - זו תהיה בקשה לא חוקית".

"לאחר מכן במחלקת החנינות יחליטו אם לפנות גם לפרקליטי נתניהו לבקש חוות דעת משלימה, אולי לשנות משהו, ואז זה יועבר ליועמ"שית בית הנשיא שתחליט יחד עם נשיא המדינה אם לתת חנינה, כשבמשרד המשפטים אומרים שהרצוג לא יכול בכלל להתייחס לבקשה הזו כבקשת חנינה, לאחר שייראה את חוות הדעת של היועצת שתתקבל בימים/שבועות בודדים הקרובים", סיכם גליקמן.

נשיא המדינה יצחק הרצוג בכנס הכלכלי בדאבוס
נשיא המדינה יצחק הרצוג בכנס הכלכלי בדאבוס | צילום: רויטרס
תגיות:
בנימין נתניהו
/
הפרקליטות
/
משרד המשפטים
/
יצחק הרצוג
/
בית הנשיא
/
חנינה
/
דונלד טראמפ
/
בקשת חנינה
/
אביעד גליקמן
/
משפט בנימין נתניהו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף