בהתאם להחלטת הכנסת - היועמ"שית הודיעה: כך ישפטו מחבלי הנוח'בה

בהתאם להצעת החוק המקודמת בכנסת: מחבלי הנוח׳בה יישפטו בבית דין צבאי מיוחד, התביעה תנוהל בידי הפרקליטות הצבאית - כך לפי הודעת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה

אברהם בלוך | כתב כנסת ומשפט צילום: אבשלום ששוני
מחבלי נוח'בה
מחבלי נוח'בה | צילום: דוברות שב"ס
2
גלריה

בהודעת היועצת נכתב: "בשים לב להצעת החוק המקודמת בכנסת בעניין העמדתם לדין של מחבלי ה-7/10 והדירקטיבה של המחוקק בדבר המסגרת הנאותה לניהול התיק בבית משפט צבאי, ובראי שיקולי ההעמדה לדין, התקיימה ישיבה בראשות היועצת המשפטית לממשלה, בהשתתפות פרקליט המדינה והפרקליט הצבאי הראשי".

גלי בהרב-מיארה
גלי בהרב-מיארה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

היועצת המשפטית לממשלה הודיעה כי בישיבה הוחלט כי "התיק ינוהל על ידי התביעה הצבאית בבית המשפט הצבאי המיוחד שיוקם לשם כך. כלל הגורמים ימשיכו לשתף פעולה בטיפול בתיק ולפעול  למיצוי הדין עם המחבלים".

בנובמבר האחרון פרסמנו במעריב כי בית הדין המיוחד בו יועמדו לדין מחבלי הנוח'בה יהיה תחת הכותרת של בית דין צבאי. יהיו הוראות שונות בנוגע לבית הדין עצמו, אך בישראל רואים חשיבות בכך שדווקא הצבא יהיה זה שישפוט את המחבלים. בישראל אף צפויים למנות תובע בכיר שינהל בעצמו את התיקים נגד מחבלי הנוח'בה, בדומה למשפט אייכמן.

תגיות:
בית דין צבאי
/
מחבלי נוח'בה
/
טבח ה-7 באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף