הבוקר התקבל דיווח במוקד המשטרה של מחוז ש"י לפיו שתי חשודות ריססו גרפיטי על גבי בטונדות באזור בקעת הירדן. עם קבלת הדיווח החלו שוטרי מרחב גלעד בסריקות אחר החשודות במעשה ובעת הגעת שוטרי תחנת הבקעה למקום ביצוע העבירה הם הופתעו לגלות כי מדובר בריסוס גרפיטי בצבעי דגל פלסטין על גבי סמל מגן דוד.
תוך זמן קצר ותוך ביצוע פעולות לאיתורן אותרו החשודות כשהן עושות דרכן בצומת אלמוג כשברכבן אותרו מספר מכלי ריסוס צבע. החשודות הועברו לחקירה בתחנת הבקעה והרכב אשר שימש אותן בעת ביצוע המעשה נתפס והועבר לבחינת הליך מנהלי.
מהמשטרה נמסר כי "שוטרי מחוז ש"י ימשיכו כל העת בפעילותם לשמירת הביטחון באזור לצד פעולות רבות לניטור ואיתורם של אלו המפרים סדר, המעודדים ומסיתים לטרור או את מבצעיו, והמגלים שמחה בעת מלחמה ממעשיו של האויב שמטרתן פגיעה במדינת ישראל".