לפי כתב האישום, מה-7.10 ועד למועד מעצרה ב-14.7.24, היא נחשפה במסגרת עבודתה בשב"כ לידיעות סודיות ביותר, לרבות ידיעות על מבצעים המתוכננים, המתנהלים והמבוצעים בשיתוף בין השב"כ, צה"ל וגורמי ביטחון. היא ידעה שעליה לשמור על הדברים בסוד.
אך היא חשפה בהזדמנויות רבות חלק מאותן ידיעות סודיות אליהן נחשפה במסגרת עבודתה בפני בני משפחתה - הן במסגרת קבוצת הוואטסאפ המשפחתית המשותפת, הן בהתכתבות פרטית עם מי מבני המשפחה והן במהלך ארוחות ערב משפחתיות. היא נהגה לציין בפני בני משפחתה, מפעם לפעם, כי אסור להם להעביר הלאה את המידע שהם מקבלים ממנה.
חלק מהידיעות הסודיות כללו מידע על מבצעים עתידיים המתוכננים, תוך שהנאשמת חשפה ידיעות אלו לבני משפחתה קודם לפעילות ולעיתים תוך ציון המועד שנקבע לפעילות. חלק מהידיעות הסודיות כללו מידע על מבצעים המתנהלים במעורבות השב"כ, וזאת בעת התרחשותם בשטח.
מהמשפחה לקבוצות ווטסאפ וטלגרם: כך המידע דלף הלאה
גיסה, שנחשף ממנה למידע, הוא הנאשם השני בפרשה, וגם הוא מסר הלאה לאחרים ידיעות סודיות שמסרה לו. את חלקן פרסם בקבוצת וואטסאפ, שכללה מלבדו אחד עשר חברים ששירתו עמו במילואים, ביניהם נאשם 3, ואת חלקן מסר גם לשני מכרים נוספים שלו בהתכתבות פרטית. כל זאת, למרות שידע כי מדובר בידיעות סודיות. הוא אף חשף בפני חברי קבוצת הוואטסאפ כי מקורן של הידיעות בגיסתו העובדת בשב"כ.
נאשם 3, שהיה בקבוצת המילואים של הנאשם, העביר חלק מהן בקבוצה משפחתית המונה את שמונת אחיו, ילדיהם ואמו, ואת חלקן העביר למנהל ערוץ טלגרם לצורך פרסומן.
ערב מועד המבצע, ביום 7.6.24, מסרה נאשמת 1 להוריה במהלך ארוחה משפחתית כי מבצע החילוץ עתיד להתקיים למחרת.
במהלך המבצע, ביום 8.6.24, בזמן שהכוחות עדיין בשטח, עדכנה נאשמת 1 את אחותה בוואטסאפ כי "נועה ארגמני אצלנו". אחותה עדכנה את נאשם 2 והוא פרסם זאת בקבוצת הוואטסאפ של יחידת המילואים וכן לסמ"פ ביחידת המילואים שלו. נאשם 3, שקרא זאת בקבוצה, כתב למנהל קבוצת הטלגרם כי "יש דיבור על שחרור נועה ארגמני עדיין בבדיקה" וכי מסרו זאת "מקורות שקרובים לצלחת". בעקבות האמור פרסם זאת מנהל קבוצת הטלגרם, ולדיווח זה נחשפו מאות מנויים.
בסעיף נוסף מיוחס לה מסירת מידע בדבר מבצע עתידי לחילוץ חטופים ב-2024. הנאשמת 1 כתבה לנאשם 2 כי מתוכנן מבצע חילוץ נוסף של ארבעה חטופים וכן אישרה כי המבצע עתיד להתקיים בעוד כחודש. נאשמת 1 הוסיפה וסיפרה על כך גם בארוחה משפחתית. נאשם 2 כתב בקבוצת הוואטסאפ של יחידת המילואים כי מתוכנן מבצע לחילוץ ארבעה גברים "בעוד כשבועיים-שלושה". המידע המשיך הלאה.
ידיעה נוספת עסקה בחשיפת מידע בדבר תכנון הכניסה של כוחות צה"ל לבית החולים נאצר: ב-13.2.24 מסרה נאשמת 1 לנאשם 2 כי ישנה כוונה להיכנס למחרת לבית החולים נאצר. כן מסרה כי מקווים שיהיו שם חטופים. מספר דקות לאחר מכן עדכן בכך נאשם 2 את קבוצת הוואטסאפ של יחידת המילואים.
מבצעי חטופים ומידע רגיש: עומק החשיפה בפרשה
התובעת רום הסבירה כי מדובר במסירת ידיעות סודיות ללא מניע שלילי - כלומר, לא הייתה כוונה לגרום נזק. רום ציינה את הנסיבות הבאות להקלה לנאשמת: הודאתה ושיתוף פעולה מלא בחקירה, היעדר עבר פלילי, נסיבות רפואיות, המחיר ששילמה בפיטוריה מעבודתה והירידה המשמעותית במשכורתה וביכולת ההשתכרות העתידית שלה כאם יחידנית. כן טענה כי יש בעצם העמדתה לדין, מעצרה ופיטוריה מהשב"כ כדי להשיג הרתעה ממשית. יודגש כי לא יוחסה למי מהנאשמים כוונה לפגיעה בביטחון המדינה או צפיות גבוהה לפגיעה.