פרשת ריגול חמורה: התמנון האיראני ממשיך לאחוז בחברה הישראלית

בהליכי חקירה: מספר חשודים סיפקו שירותים לגורמים איראניים, בפרשה תחת צו איסור פרסום - במקביל הוגשו כתבי אישום נגד ישראלים בגין ריגול ומגע עם סוכן חוץ

גלעד מורג, כתב המשפט של מעריב צילום: אבשלום ששוני
סרטון הסברה נגד ריגול איראני | צילום: דוברות המשטרה

נזכיר בחודשים האחרונים הוגשו כתבי אישום רבים, נגד אזרחים ישראלים שהיו במגע עם סוכנים זרים שקשורים לאיראנים, לעיתים תוך קבלת סכומי כסף לא גדולים עבור משימות ריגול. משימות הריגול נוטות להתחיל במשימות פשוטות שהולכות וגדלות ככל שהאזרח משתף פעולה עם הגורם הזר.

מכתב האישום עולה כי הסוכן הפעיל את נאטור להעברת מידע שוטף מתוך ישראל, לרבות מידע הנוגע למצב הביטחוני, למורל האוכלוסייה, לנזקים מירי טילים, לתשתיות אזרחיות ואף למצב של שירותים חיוניים כמו מים, חשמל ואינטרנט.

ריגול לאיראן
ריגול לאיראן | צילום: AI

מכתב האישום עולה, כי השניים ניהלו במהלך כחודש מתחילת השנה באמצעות ערוץ הטלגרם קשר רציף עם סוכנים איראניים ובהנחייתם, ביצעו משימות שונות והעבירו מידע.

תגיות:
כתב אישום
/
להב 433
/
חקירה
/
צו איסור פרסום
/
ריגול איראני
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף