חרם שהנהיגו תלמידי תיכון בבאר יעקב כנגד אחד התלמידים, במהלכו גם פרסמו מודעת אבל הנושאת את שמו של התלמיד המוחרם, נמצא כעת בעיצומה של חקירת משטרת רמלה בכל הקשור למעורבות הפלילית וזאת במקביל לפעילות ערכית שהעבירו שוטרים היום באותו תיכון.
שניים מתלמידי התיכון שניהלו את החרם והיו מעורבים במעשה הנפשע נעצרו לחקירה בסיומה שוחררו בתנאים מגבילים לרבות מעצר בית. אתמול (שלישי) התקבלה במשטרה תלונה על הפצת "מודעת אבל" לנער בן 13 תושב באר יעקב, ופתיחת עמוד בטיקטוק בשם "יהי זכרו ברוך" על מנת לפתוח בחרם כלפיו.
בתגובה לאירוע, הגיעו הבוקר שוטרי תחנת רמלה לתיכון בו לומד הקטין הנפגע על מנת לחבק אותו ולהעביר מסר ברור בנושא. השוטרים עמדו בשער בית הספר עם כניסת התלמידים, שוחחו עם הילדים וליוו את התלמיד עד לכניסתו לכיתה.
בנוסף לפעילות הערכית מתנהל הליך פלילי נגד שני חשודים במעורבות במעשים, שנעצרו אתמול ונשלחו למעצר בית. גורם במשטרה. "מדובר באירוע חמור ביותר והוא מטופל ברגישות המירבית".
גורמים המעורים בפרטי האירוע מתריעים. "כבר למדנו על מקרי חרם שהתדרדרו עד לקיצון עם תגובות טראגיות וחייבים לעקור אירועים כאלה מהשורש. לאחרונה אנחנו עדים על חרמות בבתי ספר הן בפתח תקווה בבית הספר היסודי שיפר והן בחריש כשילדים מעודדים להכות תלמיד בצורה מבזה והאירועים הללו הינם חלק אולי מהתקופה שבה אנחנו שורים בה, המציאות המדכא אבל הם בלתי נתפסים ומחייבים טיפול מהותי".
במשרד החינוך מדגישים כי הנערים החשודים כלל אינם לומדים בבית הספר בו לומד הנער המאויים ואף אינם מתגוררים באותו ישוב. כך שלא מדובר בחרם חברתי אלא בסכסוך בין נערים שהתפתח הרחק מחוץ לכתלי בתי הספר בהם הם לומדים, ככל הנראה במהלך תקופת הלימודים מרחוק והשבתת בתי הספר במרכז במלחמה האחרונה עם איראן.
בכל זאת אישר משרד החינוך להנהלת בית הספר של הנער הנפגע בבאר יעקב לקיים פעילות הסברה ביחד עם המשטרה בקרב חבריו נגד מעשי בריונות מהסוג שחווה. פרטים על הישוב ובית הספר מהם מגיעים הנערים החשודים אסורים בפרסום בשל התנהלות החקירה. הנער המאויים מלווה על ידי עובדת סוציאלית והצוות החינוכי והיום חזר ללימודים בבית ספרו.
מבירור פרטי המקרה עולה כי שני הנערים החשודים בגיל חטיבת ביניים, לומדים גם הם במחוז המרכז. אחד מהם כאמור לא ביישוב בו מתגורר הנער המאויים, והשני בבית ספר אחר בישוב. הרקע להכרות בין השלושה נמצא בחקירה.
בשירות הפסיכולוגי המלווה את הנער המאויים בחרו לערוך הסברה בבית הספר שלו עם המשטרה, הגם שלא מדובר במקרה של חרם, כדי להדגיש בפני התלמידים את חשיבות העירנות למצוקות של חבריהם ואת חשיבות השיתוף של הצוות החינוכי.
צוותי בתי הספר והרשויות המקומיות מהם מגיעים הנערים החשודים מודעים לזהותם ועוקבים אחר התפתחות המקרה, אבל פעילות חינוכית-הסברתית דומה טרם נערכה בסביבתם החברתית כל עוד חקירת המשטרה נמשכת וחבריהם ללימודים אינם מודעים לדבר מעצרם וסיבותיו.