במשטרה עורכים בחינה מחודשת שכן ההערכות מהשנה שעברה כבר אינן רלוונטיות, ואם בשנת 2025 הגיעו במשטרה לתובנה לפיה מרבית האירועים החמורים אינם קשורים לסכסוכים בין ארגוני הפשיעה, אלא דווקא במסגרת סכסוכים בתוך המשפחה או לחילופין סכסוך מזדמן בין עבריינים מקומיים ולעיתים אפילו על מקום חנייה, עתה עולה כי ארגוני הפשיעה חזרו לפעילות מלאה ולא בכדי החברה הערבית "צועדת" לקראת עוד שנה מדממת ואכזרית.
"לתוך הדבר הזה ייצרנו כמה וכמה פעולות כדי להתחיל לבלום את העלייה ואני מדגיש כי אנחנו לא נמצאים בירידות מול השנה שעברה. עד לפני מספר ימים הצלחנו במגמת הבלימה אבל לצערי הרב בשבוע האחרון יש לי רק מה – 19.4 עשרה קורבנות ששמונה מהם מהמגזר הערבי".
מכל האירועים שהיו לנו בימים האחרונים רק שני אירועים נקשרים לארגוני פשיעה כל השאר זה אירועים שאין ביניהם קשר לרובם, גם לא לפשיעה של ארגונים . יש פה אירועים על רקע חילול כבוד המשפחה, גם אם זה קשור לפשיעה זה לא קשור לארגונים אלא משהו במישור המקומי".
"כשאנחנו מסתכלים על הנתונים של השנה מול השנה שעברה, אז הצלחנו לבלום בחודשים האחרונים את העלייה שניכרה בתחילת השנה, אולם בימים האחרונים חזרנו שוב פעם למגמת עלייה ומגמת הבלימה נבלמה. שני דברים מאד משמעותיים שעשינו, הדבר הראשון זה תחת מבצע רשת ברזל, אנחנו מזהים שכל שנה בתקופת הרמדאן במגזר הערבי יחסית יש פחות אירועי ירי ורצח, מיד בתום הרמדאן הם חוזרים לסורם ויש ריבוי אירועי שמייצר אחריו אירועי תגובה".
"אם אני לוקח את הנתונים היבשים אז נכון להיום מתחילת השנה אנחנו מונים 87 קורבנות במגזר הערבי מול 76 קורבנות אשתקד, וזאת אחרי שבעה קורבנות שנמנו רק בימים האחרונים, כשמדובר בחצי מהאירועים הקשורים לארגוני הפשיעה וחצי מהם קשורים לחילול כבוד המשפחה או סכסוכים פליליים מקומיים".
נצ"מ קץ ממשיך ומפרט: "בתקופה זו יש ריבוי אירועים שמייצר אירועי תגובה, הוצאנו לפועל מבצע ארצי במרכזו סימנו למעלה מ–300 דמויות פליליות במגזר הערבי שקשורים לעבירות פשיעה חמורה, ומיד בתום הרמדאן ביצענו מעצרים וכל מי שהיה נגדו תיק חקירה פתוח ניהלנו נגדו את התיק. מי שישתחרר הבאנו לבית המשפט כדי שישוחרר בתנאים מגבילים".
"בניגוד לכל שנה שבעשרת הימים שלאחר הרמדאן היו עליות משמעותיות גם באירועי הרצח וגם באירועי הירי, השנה נרשמה ירידה של למעלה מ–40 אחוזים במספר מקרי הרצח אחרי הרמדאן בהשוואה לשנים קודמות ולמעלה מ-15 אחוזים ירידה במספר אירועי הירי".
"עם כל הצער כשאח רוצח את אחותו על רקע חילול כבוד המשפחה, ואין על זה סימנים מקדימים ואין על זה תלונות קודמות במשטרה, היכולת שלי למנוע את זה היא הרבה יותר קטנה מול היכולת שלי למנוע היום סכסוך מדמם שיש לי בתוכו מודיעין, אינדיקציה ויש לי פיקוח סיגינטי. באירועים כאלו של ארגוני פשיעה יש לי פיקוח עמוק, באירוע כשאח רוצח את אשתו כי הוא חושד בא שהיא לא שמרה על כבוד המשפחה היכולת שלי מבעוד מועד למנוע את זה היא שונה לחלוטין".
"לקחנו עשר ערים שמובילות באירועי הרצח ועשר ערים שמובילות במספר אירועי הירי ובתוך כלל הערים הללו מיקדנו את המודיעין באותם חשודים שאנחנו יודעים שהם מבצעים בעצמם את אירועי הירי והרצח. זה רובד ראשון. הרובד השני, אותם מוציאים לפועל בארגוני הפשיעה סביבם מיקדנו גם כן את המבצע ומדובר בלמעלה מ -300 דמויות פשיעה ומולם ביצענו את האכיפה המוגברת על סמך מודיעין".
"בזכות אותו מקור מודיעיני אני יכול להוציא את אותם צווי סגירה , צווי חיפוש, צווי מעצר לרבות מינהליים והמטרה היא לא בהכרח לייצר כתב אישום נגדו אלא לייצר פלטפורמה לאכיפה כנגד אותם דמויות ולנטרל אותם", הוא מסביר.
ראש מחלקת תיאום מבצעי בחטיבת המודיעין של המשטרה מציין. "אני רוצה שבזמן המבצע אותו עצור יהיה עצור אצלי, ייחקר אצלי, יוגבל לגבי מעצר בית במקום רחוק ויאפשר לי לפקח עליו כדי לוודא שהוא לא מייצר לי אירועי ירי".
לדבריו, ישנה רשימה של 20 כפרים וערים שלגביהם מוקדה הפעילות, ובמסגרת זו סוכלו 33 אירועים חמורים שכוללים מניעת מקרי רצח חד משמעית ומדובר בכמות מכובדת.
נצ"מ קץ, נותן כדוגמא את מחוז המרכז שמטפל בשורה לא מבוטלת של מקרי רצח ומציין כי השימוש שעשה המחוז בהוצאת צווי הגבלה מינהליים הובילה להרחקה של הדמויות המשמעותיות ובראשם עיסאם ג'רושי שהארגון שהוא עומד בראשו היה אחראי על הוצאה לפי המודיעין של מספר דו ספרתי של אירועי רצח. הסכסוך השני הוא הסכסוך במשולש בין משפחות שאפיק למארדי.
מחוז המרכז עשה שימוש משמעותי בצווי הגבלה וזה מוכיח שהכלי הזה הוא אפקטיבי. המחוז רשם ירידה של למעלה מ–40 במספר אירועי הרצח בהשוואה לשנה שעברה וזה לא רק בגלל הצווים הללו זה ברור אלא שילוב כלים לביצוע החקירה. יש עוד סכסוכים מדממים בין ארגוני פשיעה באזור רמלה לוד והמחוז מטפל באירועים הללו".