על פי גורמים המעורים בפרטי החקירה, הדחייה מגיעה לאחר שבימים האחרונים הועברו לידי החוקרים חומרים חדשים הקשורים לתיק. מדובר בחומרים שצורפו במסגרת התלונה שהגיש גולן נגד הקוסמטיקאית שהתלוננה נגדו.
לטענת גולן, החומרים החדשים מחזקים את גרסתו ותומכים בטענה כי מדובר בתלונת שווא. החומרים הועברו לידי החוקרים, וכעת הם צפויים להיבחן במסגרת המשך הטיפול בתיק. גולן היה אמור להגיע הבוקר, יום רביעי, לתחנת המשטרה ברמלה לצורך השלמות חקירה, אולם בשלב זה מועד החקירה נדחה. טרם נמסר מועד חדש לחקירתו.
מהמשטרה נמסר: "משטרת ישראל ביצעה ותמשיך לבצע את כלל פעולות החקירה הנדרשות במקצועיות וביסודיות, בהתאם להנחיות הגורמים המשפטיים ועל מנת להגיע לחקר האמת". גולן פעל לאיתור הגורם שעמד מאחורי המתלוננת המרכזית והגיע אל חוקר פרטי השוהה בחו"ל, שניסה לסחוט ממנו לכאורה סכום העולה על מיליון ש"ח.
נזכיר כי במסגרת החקירה בעבר לא עלה חשד לפלילים כנגד אייל גולן. המשטרה לא הצליחה למצוא תשתית ראייתית שקושרת אותו לטענות שהעלו המתלוננת ונציגה. גולן הגיש תביעה כנגד אותה מתלוננת וגורם נוסף, ועתה הפרקליטות מבקשת לכאורה מהמשטרה לבצע השלמות.