ליאור הגיע לאסוף את בנו מהצהרון - והזדעזע: "ארבעה ילדים פוצצו אותו במכות"

ליאור בן ציון, אביו של שחר שהוכה באלימות קשה ע"י ארבעה ילדים בצהרון בקריית ביאליק בשבוע שעבר, שוחח ליאת רון ברדיו צפון 104.5FM על הרגע בו הגיע לאסוף את בנו מהצהרון בגן "יסמין" ונדהם למראהו המזעזע

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
עקבו אחרינו
ילד בצהרון (המחשה)
ילד בצהרון (המחשה) | צילום: אינגאימג
3
גלריה

לדבריו, "אני חוזר מיום מילואים אחרון, סוף סוף השתחררתי. הגעתי מוקדם כדי לאסוף את הילדים אחרי שהרבה זמן לא אספתי אותם. פוגשת אותי סייעת, לא היה הצוות הקבוע, ואומרת לי: 'אנחנו צריכים לדבר, היה מקרה אלימות. והוא יגיע עם סימון'. זה לא נדיר לצערי, גם חווינו מקרים כאלה בעבר".

"היא הלכה להביא את הילד", סיפר, "ואני רואה מרחוק שמגיע אליה ילד חבול עם סימנים בכל הפנים. אני ישר רץ ומחבק אותו וקולט שגם על הגב יש שטפי דם ושריטות. אני שואל אותו ואת הסייעת מה קרה, מסתבר שמ- 0 ל- 100 ארבעה ילדים קפצו עליו ופוצצו אותו במכות. אין תיאור אחר. ילדים בני חמש - שש. לא ברור לנו עד עכשיו איך זה התפתח ומה גרם לזה. זה ממש לינץ', ארבעה על אחד".

עוד הוסיף: "אחרי שעשיתי בירור מהיר איתם, והוא על הידיים שלי, ברחתי משם הביתה לפני שאני אעשה משהו שאני אתחרט עליו. אני כמובן מתקשר לאשתי ומעדכן אותה בכל מה שקורה. אשתי היא אשת חינוך, מחנכת ביסודי, מכירה מקרי אלימות כאלה, והיא גם הייתה בשוק, שלא הודיעו לנו, וגם- אוקיי, מה עושים עכשיו?".

ליאור מספר ששיתף בקבוצת הוואטסאפ של ההורים בגן על המקרה: "כשהגעתי הביתה עם הילד, הסתכלנו על הפצעים שלו ועל שטפי הדם, מרחנו לו מהר מאוד חומר מחטא, ושלחתי בקבוצת הוואטסאפ של ההורים, שככה קיבלתי את הילד חזרה. הקבוצה הזאת הפכה למחול שדים. מסתבר שהיה יום סופר אלים בגן, הרבה ילדים חוו אלימות, לא בווליום ששחר חטף, אבל חוו מקרי אלימות. אחת האימהות מתארת שהילד שלה אמר שהוא התחבא מתחת לשולחן כדי לא לחטוף מכות במהלך היום".

גן ילדים, אילוסטרציה
גן ילדים, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

על תגובת הורי הילדים הפוגעים ותגובת הגן, סיפר: "אני בתמימותי חשבתי שהם יתקשרו להתנצל, לקחת אחריות. לצערי התבדיתי. אימא אחת מתוך הארבע יצרה קשר כמעט מיידי, ולקחה אחריות, אמרה שזה משהו שהיא לא מבינה מאיפה מגיע, והיא לוקחת אחריות מלאה, מתנצלת, מצטערת, והיא תעשה כל מה שאפשר".

"בגן הם עטפו את זה במילים יפות," מספר ליאור, "'ביררנו, עשינו תחקיר מעמיק, והחלטנו שהטיפול הנכון הוא שיחות חינוכיות במסגרת הגן, במסגרת הצהרון'. רק שתביני על מה הושעו מהגן הזה ילדים השנה - על שבירת צלחת הושעה ילד לשלושה ימים. על טיפוס על הגדר הושעו שני ילדים ליומיים. באותו יום של האירוע ילד היה בהשעיה מהצהרון בגלל מקרה אלימות".

עוד סיפר: "ביום שישי, כבר בקבוצת הוואטסאפ של ההורים, התחיל מעין עליהום על ההורים אחרי שהקבוצה הגדולה הבינו שלא דיברו איתנו, ובעקבות העליהום התקשרו עוד שתי אמהות ולקחו סוג של אחריות והתנצלות".

חצר גן ילדים (אילוסטרציה)
חצר גן ילדים (אילוסטרציה) | צילום: גרשון אלינסון, פלאש 90

לסיום סיפר בן ציון: "יש הורים וילדים מדהימים שחיזקו אותנו ואת שחר לאורך הדרך. חלק מהם אפילו הגיעו לפה מיד אחרי שפורסם המקרה, הביאו לו מתנות וגלידות וקלפים של פוקימונים כדי לחזק אותו ולתמוך בו. אני רוצה גם 'לנקות' במרכאות מאשמה את הגננת ואת הצוות המדהים שיש במהלך היום וגם את צוות הצהרון הקבוע שהן מקסימות. פשוט היה שם יום שלא היה צוות קבוע".

מעיריית קריית ביאליק נמסר: "אנו רואים בחומרה רבה כל גילוי של אלימות במסגרת חינוכית, ובוודאי כאשר מדובר בילדים בגיל הרך. מיד עם קבלת הדיווח הנחה מנהל אגף החינוך את רשת המתנ"סים, המפעילה את הצהרון, לקיים בירור מעמיק ומיידי של נסיבות האירוע ולהציג את הממצאים. במקביל, הונחו הגורמים המקצועיים לקיים שיח חינוכי מותאם לילדים ולהורים, לצד פעילות ייעודית למניעת אלימות וחיזוק תחושת הביטחון . אנו קשובים לדאגת ההורים ופועלים מתוך אחריות, רגישות ואפס סובלנות לאלימות, כדי לשמור על שלומם וביטחונם של ילדי העיר".

תגיות:
גן ילדים
/
אלימות
/
קריית ביאליק
/
גננת
/
צהרונים
/
סייעת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף