הכינו מטען והיו בקשר עם חמאס: תושבי י-ם מואשמים בתכנון פיגוע נגד חיילי צה"ל

כתבי אישום הוגשו נגד חסין גנאים ועבד אלרחים חמידה מירושלים שתכננו להשליך מטען חבלה לעבר חיילי צה"ל בבסיס ענתות. השניים צפו בסרטונים המלמדים ייצור מטעני חבלה, ואחד מהם אף החל בהכנת מטען

גלעד מורג, כתב המשפט של מעריב צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
אזיקים, עצור
אזיקים, עצור | צילום: יוסי זמיר, פלאש 90

בנוסף, במהלך שנת 2024 עמד גנאים בקשר עם קרוב משפחתו המתגורר בקפריסין, אשר סיפר לו כי הוא בעל תפקיד בארגון הטרור חמאס ולוקח חלק בפעילותו. במסגרת הקשר ביניהם, התבקש גנאים לבצע משימות שונות עבור הארגון, ובהן צילום מקומות שונים, העברת מידע על מחסומים ועל חיילים המגיעים למלון שבו עבד בירושלים.

עוד נטען כי גנאים מסר לקרוב משפחתו מידע על אירוע שבו הייתה צפויה להתארח במלון קבוצה מבית הספר של חיל האוויר, לרבות מועד האירוע ומספרי החדרים שיועדו למשתתפים. על פי כתב האישום, במהלך השיחות בין השניים שאל פעיל החמאס את גנאים האם יסייע לו אם ישלח למלון מחבל מתאבד, וגנאים השיב כי הוא עצמו מוכן לבצע פיגוע התאבדות, אך ביקש תקופת הכנה נוספת.

לגנאים מיוחסות עבירות של קשר למעשה טרור של רצח בנסיבות מחמירות, מגע עם סוכן חוץ, ניסיון למסירת ידיעה לאויב, פעולה או עסקה בנשק למטרות טרור, מעשה טרור של חבלה בכוונה מחמירה ועבירות נוספות. לחמידה מיוחסת עבירה של קשר למעשה טרור של רצח בנסיבות מחמירות.

החקירה נוהלה על ידי המשטרה ושירות הביטחון הכללי.

תגיות:
טרור
/
ירושלים
/
צה"ל
/
כתבי אישום
/
תכנון פיגוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף