עקב חשיפת מעריב - הארכת מעצר לחשוד מרמת השרון: "מטיל אימה על כולם"

לאחר שנבדק ושוחרר פעמיים ממרכזים רפואיים, הוארך מעצרו של תושב רמת השרון החשוד באיומים, תקיפה וגרימת נזק. המשטרה תבקש להאריך את מעצרו פעם נוספת

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
תושב רמת השרון מטיל אימה על תושבי רחוב הטבק | צילום: מצלמת אבטחה
בית משפט השלום בתל אביב
בית משפט השלום בתל אביב | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

מעצרו התאפשר לטענת המשטרה,  בעקבות איומים לשרוף את אחד הבניינים ולרצוח את אחד השכנים, שוטר שמתגורר בבניין סמוך לביתו של החשוד וזאת תוך כדי מאבק אלים עם שוטרים שהגיעו לבצע את מעצרו.

הרס ברמת השרון, הדייר מטיל אימה
הרס ברמת השרון, הדייר מטיל אימה | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

"עיון בדו"ח פעולה וכן בחקירת של המתלונן, כמו גם עדותו של החשוד בחקירה מעלה קיומו של חשד סביר הקושר את החשוד לעבירות האיומים בגין שני האירועים שנזכרו לעיל. כמו כן מצאתי כי קיימת עילת מעצר על מנת למנוע שיבוש חקירה. בנסיבות אלו , מצאתי כי לא ניתן לבצע פעולות חקירה מסויימות מתוך אלה שפורט בדו"ח הסודי , אלא בתנאי מעצר. בנוסף ולאור נסיבות ביצוע העבירה , נשקפת מן החשוד מסוכנות שלא ניתן להפיגה בחלופת מעצר".

הרס בכניסה לבניין ברמת השרון, הדייר מטיל אימה
הרס בכניסה לבניין ברמת השרון, הדייר מטיל אימה | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

בינתיים, התושבים ברחוב הטבק ברמת השרון מסרבים להירגע. "מה עוד צריך לקרות עד שהבן אדם הזה יורחק מהחברה. צריכים לאזן אותו והוא חייב טיפול, אבל זה לא יכול לבוא לא על חשבוננו ולא על חשבון המשפחות שלנו". אומרים תושבים זועמים בייאוש.

אחד הדיירים ברחוב מציין. "הבחור מסוכן ולא ברור איך בית חולים לבריאות הנפש לא ראה את זה. הוא מצליח להגיע רגוע כנראה ושם משחררים אותו. כשהוא מגיע לכאן הוא אחוז בתחושה של נקמה והרס ומטיל אימה על כולם. יש סרטונים שהוא גורם נזק מטורף לבניין שלנו, יש עדויות שהוא איים שהוא יידה אבנים שהוא רוצה לתקוף אז מה עוד חסר, מה מחכים שיקרה? שיהיה פה רצח ואז יגידו לא ידענו או יגלגלו את האחריות מרשות אכיפה אחת לשנייה".

הרס ברמת השרון, הדייר מטיל אימה
הרס ברמת השרון, הדייר מטיל אימה | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

"אנחנו שמנו את דמנו על הבתים שלנו וברגע שאשתי עזבה את הבית הוא מפרק לי את המשפחה ועל כך לא אשתוק בחיים. הוא איים על שוטר שמתגורר בסמוך שירצח אותו , הוא מבחינתי מסוגל להכל וזה עלול לגלוש לאירוע חריג שאחד השכנים יקח את החוק לידיים", הוסיף הדייר.

מחר מתכוונת המשטרה להעלות את תיק החקירה לבית המשפט פעם נוספת ולבקש בשנית את הארכת מעצרו של החשוד זאת בהסתמך על חוות דעת של בדיקת הסתכלות שעבר החשוד בסוף השבוע.

תגיות:
רמת השרון
/
איומים
/
תקיפה
/
הארכת מעצר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף