באותה עת נהג יבצ'נקו ברכב מרצדס במהירות מופרזת, כשהוא עובר בחדות בין נתיבים ומבצע עקיפות מסוכנות. תוך כדי נהיגתו הפרועה, התנגש בעוצמה ברכב שלצדו עמד יניב ז"ל, ומותו נקבע במקום. נהגת הרכב נפצעה וטופלה בבית החולים.
בכתב האישום ציינה הפרקליטות כי במעשיו גרם הנאשם למותו של השוטר במסגרת מילוי תפקידו, וזאת לאחר שנהג במהירות העולה על המותר, סטה בין נתיבים באופן המסכן את משתמשי הדרך ונטל סיכון בלתי סביר לאפשרות גרימת מותו של אדם.
כתב האישום מייחס ליבצ'נקו עבירות של המתה בקלות דעת (שעונשה המרבי הוא 12 שנות מאסר) ונהיגה בקלות ראש שגרמה לתאונת דרכים בה נחבל אדם. יחד עם כתב האישום הגישה הפרקליטות בקשה לפסילת רישיון הנהיגה של הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
יניב ז"ל, בן 42 בנופלו, תושב נתניה, הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים, אם וחמישה אחים ואחיות. הוא התגייס בשנת 2016 ליחידת השיטור העירוני בתחנת נתניה, ובהמשך שירת ביחידת הסיור בתחנה בתפקיד ראש משמרת. יניב עסק בפעילות משטרתית בעת שנפל במילוי תפקידו ביולי שנה שעברה.