תושב טול כרם, שוהה בלתי חוקי (שב"ח), נעצר אתמול (ראשון) על ידי שוטרי תחנת גלילות כחשוד ביצוע מעשים מגונים בקטינה ונשים שהתרחצו בים בחוף הרצליה.
אמש, בשעות הערב, הזעיקו מצילים בחוף הרצליה את המשטרה בעקבות דיווחים שהתקבלו ממספר נשים על חשוד שצולל בים ונוגע בגופן במכוון.
אחת הנשים ששהו בחוף עם בתה סיפרה ל"מעריב": "בזמן שדיברתי עם מציל בצד, הגיעו שוטרים ושאלתי 'מה קרה'. המציל סיפר לי שנשים התלוננו על מישהו שנגע בהן כששחו בים. בזמן הזה הבת שלי בת 10 יצאה מהמים וניגשה אליי. היא שאלה 'אמא מה קרה למה יש שוטרים'. עניתי לה שיש אנשים לא טובים במים שנוגעים בנשים. הבת שלי אמרה לי 'אמא הוא נגע גם בי'".
אז שיתפה הבת את אמה במה שקרה לה. האם שיתפה עוד: "היא סיפרה לי שהוא תפס אותה ביד, היא ניסתה להשתחרר ואז הוא נגע לה באזור הצלעות, האחיינית שלי שהייתה איתה משכה אותה והוציאה אותה מהמים. המשטרה הגיעה בגלל תלונות של נשים אחרות".
אותה מבלה בחוף היום, הוסיפה: "לפני שהמשטרה הגיעה הסתובבו אנשי ביטחון והמאבטח אפשר לחשוד לברוח . אבל הקהילה הצרפתית לא ויתרה ואחד מאיתנו רדף אחריו והצליח לעצור אותו הוא תפס אותו בגרון ועיכב אותו עד שהגיעו השוטרים. אותו בחור מהקהילה שלנו יצר איתי קשר וסיפר לי שהמאבטח שהוא בן מיעוטים כעס עליו שהוא עצר את החשוד וחנק אותו וזה מבחינתי מאד מסוכן הבחור מוכן לדווח הכל למשטרה ולמסור פרטים וחשוב שזה יגיע אליה דרכם".
שוטרים שהגיעו למקום קיבלו תיאור של החשוד שחבש כובע קסקט אפור וביצעו את מעצרו. בחקירתו טען החשוד, כי בעת ששחה בים נפל לו דבר מה למים והוא חיפש אותו ולא במכוון כנראה נגע במספר מתרחצות.
במשטרה עצרו את החשוד, שכאמור הינו שב"ח שנמצא בישראל בניגוד לחוק. היום (שני) הוא הובא לבית משפט השלום בתל אביב שם מבקשת המשטרה להאריך את מעצרו כדי לאפשר לה לאתר קורבנות נוספות. הבוקר פקדו חוקרי המשטרה את החוף והחלו בגביית עדויות ובתפיסת מצלמות אבטחה בניסיון להתחקות אחר קורבנות נוספים וכן אחר התנהלות החשוד אמש.