בלימה דרמטית לחוק הקפאת מעצר משתמטים חרדים: בג"ץ הוציא צו זמני

בג"ץ הוציא צו ארעי שמונע את כניסת החוק מעורר המחלוקת להקפאת מעצר משתמטים חרדים, לתוקף, והורה לכנסת ולמדינה להסביר מדוע לא יבוטל. העתירות יידונו בהקדם בפני הרכב מורחב

גלעד מורג, כתב המשפט של מעריב צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
הפגנת חרדים מול לשכת הגיוס
הפגנת חרדים מול לשכת הגיוס | צילום: אבשלום ששוני
3
גלריה

עוד נקבע בהרכב במורחב: "דיון בעתירות יתקיים בהקדם האפשרי בפני הרכב מורחב שייקבע על ידי נשיא בית המשפט העליון. המשיבים יגישו תצהיר תשובה לעתירות ותגובה לבקשות למתן צו ביניים עד 4 ימים לפני מועד הדיון שייקבע. מהטעמים שפורטו לעיל, ניתן בזאת צו ארעי המשהה את כניסתו לתוקף של חוק שירות ביטחון (תיקון מס' 28 – הוראת שעה), התשפ"ו-2026, עד למתן החלטה אחרת".

הצו שהוציא בג''צ לגבי גיוס תלמידי ישיבות
הצו שהוציא בג''צ לגבי גיוס תלמידי ישיבות | צילום: צילום מסך
הפגנת החרדים ליד לשכת הגיוס
הפגנת החרדים ליד לשכת הגיוס | צילום: אבשלום ששוני

התנועה לאיכות השלטון בתגובה: "הישג משמעותי וחשוב - בית המשפט עצר את החרפה. משמעות החלטת בית המשפט ברורה: החסינות שהקואליציה ניסתה להעניק למשתמטים על בסיס הצהרה בלבד - לא נכנסת לתוקף, ואכיפת חובת הגיוס נמשכת. חשוב להדגיש, זה צו ארעי ולא סוף הדרך: נמשיך את המאבק המשפטי עד לביטול מלא של חוק העריקים ושל חוק יסוד לימוד תורה, כי דין אחד חייב לחול על כולם. בזמן שהלוחמים והמילואימניקים נושאים בנטל, לא ייתכן שמי שמשתמט יזכה להגנת החוק".

תגיות:
יש עתיד
/
גיוס חרדים
/
בג"ץ
/
עתירה לבג"צ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף