בן גביר שוב בבית המשפט: עיכב מינוי בכיר בלהב 433 - ולא מסר נימוקים

סנ"צ איציק אלפסי עתר לבית המשפט לאחר שהשר לביטחון לאומי נמנע מלאשר את מינויו לדובר אגף החקירות והמודיעין ולהב 433, אף שנבחר בהליך השיבוצים וזכה להמלצת המפכ"ל וסגל הפיקוד הבכיר

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
איתמר בן גביר לפני דיון בבג"ץ, אפריל 2026
איתמר בן גביר לפני דיון בבג"ץ, אפריל 2026 | צילום: יונתן זינדל פלאש 90
3
גלריה

בעתירה נטען כי ההימנעות מאישור המינוי נעשתה ללא הליך מנהלי תקין וללא הצגת נימוקים מקצועיים המצדיקים סטייה מעמדתם של הגורמים המוסמכים במשטרה. לטענת העותר, הצטברות הנסיבות מעוררת חשש ממשי כי בבסיס החלטתו של בן גביר עמדו שיקולים זרים.

בועז בלט
בועז בלט | צילום: פלאש 90

גם המשנים ליועצת המשפטית לממשלה התייחסו בחודש יולי לעניינו של אלפסי. במכתב ששלחו לבן גביר ציינו כי השר סירב לחתום על מינויו למרות המלצות המפכ"ל וסגל הפיקוד הבכיר, והזהירו כי עיכוב מינויים באגפים רגישים עלול לפגוע בעצמאות מערכת אכיפת החוק.

בעתירה מבקש אלפסי מבית המשפט להתערב בהחלטת השר ולהורות על השלמת הליך מינויו. לטענתו, הפער בין המלצות גורמי המקצוע לבין התנהלות השר, לצד היעדר הנמקה להחלטה, מחייב ביקורת שיפוטית ומעלה חשש לפגיעה בעצמאות המשטרה ובשיקול הדעת המקצועי של מפקדיה.

המפכ''ל דני לוי
המפכ''ל דני לוי | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
תגיות:
משטרה
/
להב 433
/
איתמר בן גביר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף