הותר לפרסום: רו"ח אוהד רצון חשוד שגנב כספים מלקוחותיו

בית המשפט התיר לפרסם את שמו של רצון, החשוד בעבירות מס, גניבת כספי לקוחות והלבנת הון. השופטת קבעה כי הפרסום עשוי לחשוף נפגעים נוספים, והוצא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ

אלון חכמון צילום: באדיבות המצולם
עקבו אחרינו
רשות המסים
רשות המסים | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90
2
גלריה

ראשיתה של הפרשה ביוני 2026, אז נחקר רצון בחשד שניסה להקטין במרמה את חבות המס שלו באמצעות דיווח על הוצאות כוזבות בהיקף מצטבר של כ-1.41 מיליון שקל, מבלי שהציג מסמכים המעידים על אותן הוצאות. בעקבות החקירה הוא הובא לבית משפט השלום בראשון לציון ושוחרר בתנאים מגבילים, תוך שהוצא צו איסור פרסום על שמו.

רשות המסים, מנהל מקרקעי ישראל, בנק ישראל
רשות המסים, מנהל מקרקעי ישראל, בנק ישראל | צילום: פלאש 90

בתחילת אוגוסט נפתחה נגדו חקירה נוספת, משותפת לרשות המסים ולמשטרה. לפי החשד, במהלך החקירה נאספו ראיות ועדויות שלפיהן רצון גנב כספים מכמה מלקוחותיו, סייע ללקוחות אחרים להתחמק מתשלום מס באופן פלילי, השמיט עסקאות מהדיווחים לרשויות המס, ניכה תשומות שלא כדין וביצע עבירות לפי חוק איסור הלבנת הון. בעקבות התפתחות החקירה ביקשה רשות המסים לבטל את צו איסור הפרסום שהוטל על שמו ולהוציא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ.

תגיות:
הלבנת הון
/
עבירות מס
/
רואה חשבון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף