החקירה נפתחה במחוז ירושלים ומתמקדת באיתור מקור החומרים המרדימים ובבירור האופן שבו הוחדרו למוצרים. במקביל, ממשיכים החוקרים לבחון את הממצאים שנאספו ולבדוק חשד למעורבותם של אנשים נוספים.
בימים האחרונים הצליחו החוקרים לחשוף את זהותו של החשוד. הוא הועבר לחקירה במשרדי היחידה, ומחר צפויה המשטרה להביאו לבית משפט השלום בירושלים ולבקש להאריך את מעצרו.
במשטרה ציינו כי בשל רגישות החקירה, וכדי שלא לפגוע במאמצי החוקרים, בשלב זה לא ניתן להרחיב על פרטיו המלאים של החשוד, על חלקו בפרשה ועל האופן שבו נקשר למקרה.
לפי המשטרה, החקירה החלה כבר בחודש מאי, בעקבות תלונה על תינוקות שהגיעו כשהם מאולחשים. באירוע נוסף עלה תחילה חשד כי תינוקות מפעוטון הורעלו בעקבות ריסוס והדברה. בהמשך הפנו הממצאים את החוקרים למוצר מזון שנשלח לבדיקת משרד הבריאות.
כאמור, משרד הבריאות מסר כי עד כה דווח על שני מקרים שבמסגרתם אושפזו חמישה ילדים שאכלו ממחיות התינוקות של המותג "פרינוק", לאחר חשיפה אפשרית לחומרים ממשפחת הבנזודיאזפינים. כלל הילדים שוחררו מבתי החולים, ומקרים נוספים שדווחו עם תסמינים דומים נבדקו ונשללו.
בדיקות שנערכו במאות מוצרים העלו כי בחמישה מהם נמצאו החומרים התרופתיים קלונזפאם ולורזפאם. שלושה מהמוצרים נמסרו לבדיקה בידי המשפחות ושניים נוספים נדגמו ממדפי רשת בירושלים. לפי משרד הבריאות, בכל חמשת המוצרים נמצאה אינדיקציה לכך שנפתחו שלא כדין לפני רכישתם. בבדיקות במחסני היבואן ובנקודות מכירה אחרות לא נמצאה אינדיקציה להימצאות החומרים.
"הן צרכו שלוש כפיות והתמוטטו על הרצפה"
לדבריה, בבית החולים הדסה עין כרם התגלו בבדיקות של בנותיה חומרים ממשפחת הבנזודיאזפינים. "אמרתי להם: 'קחו את הצנצנת הזאת שאצלי בתיק, הצנצנת הזאת מורעלת. יש בה משהו מורעל. זה לא יכול להיות, כי ישר אחרי זה הן התמוטטו'", סיפרה.