באחד הימים של אמצע נובמבר 2023, שאל אבו עאצב את סמל המשמרת אם יש "הודנה" (הפסקת אש) במלחמה. הדבר הובא לידיעת מפקד המשמרת. לפני ספירת הערב הוא ערך תדריך לכוח, סיפר על דבריו של אבו עאצב והנחה את הנאשמים כי באופן חריג ייכנסו לתא במהלך הספירה, כדי להראות לאסירים שאין הפסקת אש. מפקד המשמרת הבהיר כי ייקח אחריות על כל שיקרה ואף הזהיר סוהרות שנכחו בתדריך שלא להיכנס לתא כדי שלא יפגעו.
מפקד המשמרת הוביל את הכוח לתא שבו שהו האסיר שנפטר מאוחר יותר וכן שמונה אסירים נוספים. לאחר שהחל בספירת האסירים, הורה לנאשמים להיכנס לתא. על פי כתב האישום, הנאשמים חברו יחד במטרה להכות את האסירים ולחבול בהם, ותקפו אותם באגרופים, בבעיטות וחלקם גם באמצעות אלות.
מפקד המשמרת פיקד על המתרחש ואף הכה בעצמו אסיר אחד או יותר. לאחר מספר דקות הורה לכוח לחדול, והנאשמים יצאו מהתא מבלי שאיש מהם דיווח על התקיפה או על אירוע חריג במהלך הספירה. לאחר שהם יצאו מהתאים, התמוטט האסיר ואיבד את הכרתו. הוא פונה למרפאת הכלא ובהמשך לבית החולים סורוקה, שם נקבע מותו. על פי כתב האישום, מותו נגרם כתוצאה מהמכות שספג, אשר גרמו לפגיעות חמורות בלבו ובמערכת הנשימה. לשמונה האסירים הנוספים נגרמו חבלות של ממש.
באישום נוסף מיוחסת למפקד המשמרת ולסמל המשמרת עבירה של הדחה בחקירה. על פי כתב האישום, לאחר שנפתחה חקירת המשטרה, הנחה סמל המשמרת את אחד הסוהרים לשקר בחקירתו בנוגע לשימוש באלות. למפקד המשמרת מיוחס גם, כי לאחר שנחקר, ביקש באמצעות סוהר אחר מסוהרת שטרם נחקרה לתאם את גרסתה עם גרסאות הנאשמים. הסוהרת מסרה בתחילה גרסה כוזבת, אך בהמשך הודתה כי שיקרה ומסרה את גרסתה לאירוע.
משירות בתי הסוהר נמסר כי מדובר באירוע שהתרחש בתקופת הנציבה הקודמת וכאמור טרם כניסתו של נציב בתי הסוהר לתפקידו. למרות זאת, ובהתאם לערכי הארגון, החליט הנציב כבר בתחילת כהונתו, לסיים את שירותם של חלק מהמעורבים בפרשה תוך העברת מסר חד משמעי לפיו אין ולא תהיה סובלנות לכל חריגה מהחוק ומהמשמעת הארגונית.