באותו זמן שהה דאוד בחנות מרוחקת. הוא קיבל מידע על הוויכוח שהתפתח עם אחיו, עזב את החנות במהירות עם דודו שהיה עימו, נכנס לרכב היוקרתי שברשותו ונסע במהירות לזירת האירוע. הם הבחינו באדם אותו רצחו מאוחר יותר עומד על המדרכה ליד ביתו, עצרו את המכונית וניגשו אליו, כשדאוד מחזיק בידו אקדח טעון ויורה כדורים באוויר.
אביו של הנרצח, שעמד בסמוך אליו, ניסה לעצור אותו וכך גם בנו, שהחל לרוץ אליו כדי למנוע מדאוד לפגוע בו עם כדורי האקדח. דאוד כיוון בשלב הזה את האקדח לגופו של האדם וירה בבטנו. האיש נפל על הארץ מתבוסס בדמו, בעוד האח אחמד הצטייד באלה והחל חובט בגופו בעוצמה.
משפחתו של הנרצח ניסו לטפל בו במקום, אולם שני האחים מנעו זאת מהם ואחר כך נכנס כל אחד מהם אל רכבו ונסע מהמקום. דאוד הגדיל לעשות. הוא נסע לביתו, החליף את בגדיו ואחר כך עזב את הארץ. הנפגע הובא במצב אנוש למרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע, שם נקבע מותו.
חוקרים ואנשי משטרה שהגיעו למקום, פתחו מיד בחקירת האירוע, באיסוף ממצאים וראיות וגביית עדויות מאנשים שהיו במקום. בשלב הזה נכנס האח אמיר לפעולה. הוא הגיע לנקודה בו נפל הנפגע ודמו ניגר על הארץ, החליק אחד מתרמילי הכדורים שהיו שם ממקומו ואחר כך טשטש את הדם באמצעות רגליו.
דאוד, שנעצר לאחר שהות בחוץ לארץ, מואשם ברצח ובעבירות נשק, אחמד מואשם בהמתה באחריות מופחתת ואמיר מואשם גם כן בעבירות נשק ועם דאוד, הם מואשמים בניסיון לשבש את החקירה. בנוסף לאישומים נגדם, התבקש בית המשפט להורות על חילוט המכוניות ששימשו אותם להגעה לזירת הרצח ולבריחה ממנה.