לטענת הליכוד, מדובר בחצייה בוטה של קווים אדומים וביצירת דה-לגיטימציה מסוכנת שעלולה להתפרש בשטח כהצדקה לפעולה נגד ראש הממשלה, ולכן המפלגה דורשת פתיחה מיידית בחקירה פלילית.
בן ברק ידוע כמבקר חריף של נתניהו ושל קבלת ההחלטות שלו. לפני כשבוע וחצי הוא התראיין לרדיו 103fm והתייחס למדיניות הממשלה סביב יוזמות החרם האירופיות מצד בריטניה ומדינות מערביות נוספות, אותן זקף בן ברק לחובת מדיניות הממשלה. אף שהוא מתנגד לחרמות הללו, הוא סבור כי הם פועל יוצא של המדיניות הישראלית.
"אין לנו משרד חוץ מתפקד שיודע להתמודד, וכשהוא מגיב - זה בצורה ילדותית שעושה את ההפך ממה שצריך", אמר. "יש לנו ממשלה שלא מטפלת בדברים שגורמים לחרם הזה, שזה הטרור היהודי. הוא גורם לנו נזק לא נורמלי. אפשר לחסל את הנגע הזה בשבועיים - אפשר לדעת מי עושה את זה, אפשר לעצור אותם, אפשר למנוע את זה".