יצוין כי לטוניק יש 12 אחים ואחיות, וריינוס נשוי לאחת מאחיותיו. "אני פתחתי הליך משפטי כלפיו, שבעקבותיו הוא נכנס לכלא, משם השתחרר לפני כחודשיים. עכשיו הוא עבריין מין מפוקח, ברמת מסוכנות לא נמוכה", טוען טוניק בכעס.
לדבריו, אין זו הפעם הראשונה שריינוס מבקר ביישוב שבו מתגורר אחיו. לטענתו, בביקורו הקודם הוא לא יצא מבית האח בשל התרעמות שעורר בואו בקרב חלק מהתושבים במבואות יריחו, שבמועצה האזורית בקעת הירדן.
במבואות יריחו אומרים כי לא היישוב מארח אותו, אלא אחיו ומשפחתו בלבד. ילדיו התארחו במקום מספר פעמים במועדים ובחגים, למרות שלדבריהם התושבים אינם נותנים לביקור שלו לגיטימציה.
ריינוס נדרש לאמץ מגבלות ותנאים כדי להתגורר ביישוב שבו הוא חי עם משפחתו, והוכן מסמך מיוחד המפרט מה מותר לו ומה אסור. במבואות יריחו החמירו את ההגבלות, וגם להן הוא הסכים.
לתושבים נמסר כי הפגיעה האחרונה שביצע הייתה לפני 25 שנה. כמו כן, הוא הסכים לכך שההגבלות שיוטלו עליו יהיו מחמירות יותר. במבואות יריחו אומרים כי הם פועלים לפי החוק וכי אין בידיהם אפשרות למנוע את הביקור.