האירוע התרחש ב-2 באוקטובר, כאשר נציג חברת אוטובוסים התקשר למוקד 100 של המשטרה ודיווח על מספר נערים שנכנסו לאוטובוס שחנה בחניון היכל הקרח בעיר. על פי הדיווח, החשודים הוציאו מתוך האוטובוס פטישי חירום המיועדים לניפוץ שמשות בשעת סכנה, וכן מטף לכיבוי אש.
אלא שבמקום להשתמש בציוד למטרות שלשמן נועד, על פי החשד החלו הילדים לנפץ באמצעות פטישי החירום את שמשותיהם של אוטובוסים שחנו בחניון. בסך הכול נגרם נזק לשבעה אוטובוסים.
בעקבות הדיווח נפתחה חקירה בתחנת חולון במרחב איילון, שהועברה לטיפול מחלק הנוער בתחנה. החוקרים ביצעו פעולות לאיתור המעורבים, ובתוך זמן קצר הצליחו לזהות את הקטינים החשודים במעשים. להפתעת החוקרים, התברר כי מדובר בילדים צעירים במיוחד, בני 10 עד 12 בלבד.
הקטינים זומנו לתחנת המשטרה בליווי הוריהם ונחקרו בחשד למעורבות בגרימת הנזק לאוטובוסים. בתום החקירה שוחררו בתנאים מגבילים. במשטרה הדגישו כי הם רואים בחומרה מעשי ונדליזם ופגיעה ברכוש הציבורי, וכי ימשיכו לפעול לאיתור המעורבים במקרים דומים, תוך התאמת הטיפול לגילם של הקטינים ולנסיבות האירוע.