כתב אישום חמור הוגש היום (שני) נגד עצור שתקף קטין בתחנת רמלה לאחר שסירב להצטרף לארוחה. הנאשם היכה אותו באגרופים ונשך את אוזנו עד שחלק ממנה נתלש. המקרה ממחיש את השינוי שמוביל נציב שב"ס, קובי יעקובי, בטיפול בעבירות פליליות בתוך מתקני הכליאה.
אירוע אלימות קשה במיוחד שהתרחש בתוך תא מעצר בתחנת רמלה הסתיים בפציעה חמורה של קטין בן 17, לאחר שעצור בן 24 תקף אותו באגרופים, נשך את אוזנו הימנית ותלש חלק ממנה. בעקבות האירוע הוגש נגד התוקף כתב אישום בגין חבלה בכוונה מחמירה, לאחר שהקטין נזקק לטיפול רפואי ולניתוח השתלת עור בשל הפגיעה הקשה באוזנו.
על פי כתב האישום, האירוע התרחש ב-29 בספטמבר 2026, סמוך לשעה 15:58, בעת שהנאשם שהה בתא מעצר יחד עם הקטין וארבעה עצורים נוספים. בשלב מסוים העיר אחד העצורים את הקטין משנתו והזמין אותו להצטרף לארוחה משותפת. הקטין סירב, אלא שסירובו עורר את זעמו של הנאשם, שפנה אליו בקללות ואמר: "בן זונה, על הזין שלי שלא תאכל".
בעקבות הדברים, ומתוך חשש מפני הנאשם, קם הקטין ממיטתו ונעמד על רגליו. באותו שלב טענו העצורים האחרים כי בכוונת הקטין לתקוף את הנאשם, ואחזו בידיו. הנאשם ניצל את המצב, התקרב אל הקטין והחל להכות אותו באגרופים לראשו.
אלא שהתקיפה לא הסתיימה בכך. על פי כתב האישום, הנאשם נשך בחוזקה את אוזנו הימנית של הקטין, עד שתלש את חלקה העליון של אפרכסת האוזן. החלק שנתלש נפל על רצפת התא כשהוא מגואל בדם.
כתוצאה מהתקיפה נגרמה לקטין פגיעה קשה באוזנו הימנית, שכללה אובדן של חלקה העליון של האפרכסת וחשיפת הסחוס. החלק שנתלש לא היה ניתן לאיחוי, והקטין נזקק לניתוח השתלת עור.
משמעת בכלא - והליך פלילי
בעבר, אירועים רבים שהתרחשו בין כותלי מתקני הכליאה טופלו במסגרת הדין המשמעתי, בעוד שחקירות פליליות חייבו לא אחת את הוצאת האסירים והעצורים לחקירה במשטרה, הליך שהיה כרוך בזמן, במשאבים ובסרבול.
כעת, במסגרת השינוי שמוביל יעקובי, מחלק החקירות של שב"ס מקבל לידיו את הטיפול באירועים פליליים, מנהל את החקירות ואוסף את הראיות. במקרים חמורים שבהם מתגבשת תשתית ראייתית מתאימה, התיקים מבשילים לכדי הגשת כתבי אישום.
כך גם במקרה הנוכחי, שבו אירוע אלימות קשה בתוך תא מעצר לא הסתיים בהליך משמעתי בלבד, אלא הוביל להליך פלילי ולהגשת כתב אישום חמור נגד הנאשם.
בכתב האישום נטען כי הנאשם תקף את הקטין בכוונה לגרום לו חבלה חמורה, וכי במעשיו גרם לו לפגיעה קשה. לנאשם מיוחסת עבירה של חבלה בכוונה מחמירה, לפי סעיף 329(א)(1) לחוק העונשין.