בגזר הדין של אולמרט קבע רוזן כי "מדובר בעבירות בזויות שהן החמורות ביותר בספר החוקים. בעבירות שוחד יש כדי לזהם את השירות הציבורי. נותן השוחד הוא איש מושחת ומשחית. נוטל השוחד הוא בבחינת בוגד. אין דין נותן שוחד כדין המקבל" ועורר סיקור תקשורתי וזכה לשבחים על אומץ ליבו באמירות הנחרצות כנגד שחיתות שלטונית.
רוזן מכהן כשופט בית המשפט המחוזי בתל אביב החל משנת 2004, לפני הגעתו למחוזי כיהן כעשר שנים כשופט בית המשפט השלום. קודם לכן שימש כפרקליט מחוז מרכז בצה''ל, כסנגור צבאי וכראש המחלקה המשפטית בנציבות קבילות החיילים. הוא בוגר תואר במשפטים מאוניברסיטת תל אביב ותואר בכלכלה וסטטיסטיקה מהאוניברסיטה העברית.
כזכור, בחודש אפריל 2016 הודיעה השופטת הילה גרסטל כי היא מתפטרת מתפקידה כנציבת הביקורת על הפרקליטות בשל חילוקי דעות עם הפרקליטות. הצעד בא בעקבות העיכוב בפרסום הדוח הנוגע להתנהלות הפרקליטות מול המכון הפתולוגי והיבטים מסוימים בהתנהלות המכון עצמו, אשר נמסר לפני כשלושה חודשים למבוקרים, אך פרסומו מתעכב בשל עתירת פרקליטים נגדו לבג"ץ. כמו כן, מנמקת גרסטל את החלטתה, בסירובו היועמ"ש, לאשר את ייצוגה של גרסטל על ידי עורך דין מטעמה בבג"ץ.
לאחר התפטרותה, מסרה השרה שקד: "הצטערתי מאד לשמוע על ההתפטרות. ניסיתי אף להפציר בה לחזור מהחלטתה ללא הצלחה. לצערי לא כל מלודיה יוצרת הרמוניה. אין זה סוד כי בתקופה האחרונה נתגלעו קשיים ואי הבנות בין העומדת בראש מערך נציבות הביקורת לבין הפרקליטות. למרות הניסיונות הבלתי פוסקים להגיע להסכמות, עמן יוכלו הצדדים לחיות בשלום, חשה הנציבה כי אינה יכולה להתגבר על הפערים שנוצרו בתקופה האחרונה והודיעה על התפטרותה. השלמת תהליך חקיקה חוק הנציבות תושלם בחודשים הקרובים".