סנגורם של בני הזוג נתניהו: "התביעה נגד סרנה - לא תביעת השתקה"

בתגובה לבקשה של העיתונאי כי בית המשפט ישמע בהרכב מורחב את ערעורו על הפיצויים שנגזר עליו לשלם לרה"מ ורעייתו, טוען עורך דינם: "יכולנו לבקש סכום כפול"

מור שמעוני צילום: הדס פרוש, פלאש 90
בנימין ושרה נתניהו, יגאל סרנה
בנימין ושרה נתניהו, יגאל סרנה | צילום: פלאש 90
2
גלריה
"יכולנו לבקש כפול". סרנה בבית המשפט. צילום: אבשלום ששוני
"יכולנו לבקש כפול". סרנה בבית המשפט. צילום: אבשלום ששוני

עוד נכתב כי "מדובר בתביעת השתקה מובהקת שנועדה למנוע את חופש הדיבור ולנצל טענה טכנית של לשון הרע כדי למנוע ממתנגד לראש ממשלה להביע דעתו במרחב הציבורי ובכך להטיל אימה גם על מתנגדים אחרים". בתגובה כותב עורך הדין כהן כי " מדובר בטענות סרק. הערעור אינו מעלה כל שאלה עקרונית שיש בה חידוש או הלכה. מדובר ב'שדה חרוש' ולא בתיק נדיר וחסר תקדים, כטענת המבקש".

נכון לעכשיו אמור ערעורו של סרנה להישמע בפני דן יחיד בבית המשפט המחוזי בתל אביב. זאת לאחר שבית משפט השלום קבע כי הוא ישלם 115 אלף שקל לזוג נתניהו בגין לשון הרע. "כשמנקים את ה'פוסט' מלשון המליצה ומזקקים את האמור בו, עולה כי הנתבע טוען כי התובע, ראש הממשלה, נזרק בצעקות מאחד מרכבי השיירה המאובטחת בכביש 1 ,שכן רעייתו, התובעת 2 , לא רצתה שהוא יישאר ובכך שמה ללעג את כל מערכת האבטחה והמדינה", הסביר השופט, שדחה את הטענה שהעלה סרנה, לפיה מדובר היה בפרודיה.

"הנתבע מתאר את האירוע כעובדה שהתרחשה, בכותבו במפורש 'מעשה שהיה', כך שיהיה ברור לכל קורא כי מדובר באירוע אמיתי", נכתב בהכרעת הדין.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
יגאל סרנה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף