במהלך חודש פברואר, בעוד הררי ובוסקילה שוהים במעצר, הם יצרו קשר עם טל ובהמשך צורפה לשיחה חברתה של המתלוננת, שלה היכרות מוקדמת ויחסי חברות עם הררי. השיחה בוצעה כדי שחברתה של המתלוננת תפנה למתלוננת ותנסה להניא אותה ממתן עדות בבית המשפט במסגרת ההליך הפלילי.
במהלך השיחה ובמסגרת ההדחה, ביקשו הנאשמים מחברתה של המתלוננת שתעביר לה מסר על פיו לא תתייצב לשניים עד שלושה דיונים בהליך הפלילי. בין היתר, הררי הנחה אותה להגיד למתלוננת, על דעת טל ובוסקילה: "שלא תבוא לדיונים, מסכן, אם היא לא תבוא פעמיים שלוש, הוא הולך הביתה, אם לא - הוא יקבל 30 חודש, יש לו תנאי שנתיים.... אם את יכולה להשפיע עליה...".
כמו כן, אמר טל לחברתה של המתלוננת, על דעת הררי ובוסקילה, להגיד למתלוננת: "היא צריכה כאילו לחזור בה מהתלונה שלה, ולא להגיע, את מבינה". בנוסף, הררי פנה לחברתה של המתלוננת ואמר לה שאם המתלוננת לא תתייצב לדיונים היא תפוצה באומרו: "הוא יפצה אותה בשחרור, אם לא תבוא, ב-50,000 ש"ח".
לאחר השיחה, במועד שאינו ידוע במדויק, נפגשה חברתה של המתלוננת עם המתלוננת ומסרה לה את פרטי ההדחה. בתגובה, סירבה המתלוננת בתוקף להצעת ההדחה וחששה לחייה.