ניצב יורם הלוי: אחליט אם לפרוש מהמשטרה לאחר חילופי המפכ"ל

מפקד מחוז ירושלים כינס את קציניו לאחר ההחלטה להעדיף את צ'יקו אדרי כמפקד המשטרה הבא. החליט לחכות עם ההחלטה על עזיבת הארגון

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
ניצב יורם הלוי
ניצב יורם הלוי | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

אם יחליט הלוי לפרוש מהארגון בו שירת 34 שנים, לא תהיה זו הפתעה, שכן כבר לאחר הודעת השר ארדן על מינוי אדרי, היה די ברור כי לא ימשיך במשטרה. בעבר דחה הלוי בקשה של המפכ"ל היוצא, רוני אלשיך, לכהן כסגנו, בטענה כי הדבר ימנע ממנו בעתיד להתמודד על תפקיד המפכ"ל.

ניצב הלוי התגייס למשטרה ב-1984, והצטרף כלוחם לימ"מ. במסגרת שירותו ביחידת העילית השתתף בפריצה ל"אוטובוס האמהות וכיהן כקצין המבצעים של היחידה בעת חטיפת נחשון וקסמן, שלאחריה עזב את היחידה.

הלוי המשיך להתקדם בשורות המשטרה ופיקד על יחידת המסתערבים של משמר הגבול ביהודה ושומרון, היחידה המרכזית של מחוז ירושלים ומפקד משמר הגבול בירושלים. ב-2007, כשהוא כבר תת ניצב, מונה הלוי למפקד הימ"מ, וב-2009 קודם לדרגת ניצב וכיהן במקביל גם כמפקד להב 433.

הלוי לא החזיק בתפקיד זמן רב ובעקבות חילוקי דעות בינו לבין ראש אגף חקירות, ניצב יואב סגלוביץ', עבר לפקד על אגף קהילה ומשמר אזרחי. לאחר מכן מונה למפקד משמר הגבול וב-2012 מונה למפקד מחוז דרום. במהלך כהונתו התנהלו מבצעי הלחימה בעזה עמוד ענן וצוק איתן.

בפברואר 2016 הונה הלוי למפקד מחוז ירושלים, במה שצפוי להיות תפקידו האחרון במשטרה.

תגיות:
משטרת ישראל
/
יורם הלוי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף