אחד החשדות נגד החשוד המרכזי הוא שהוא ניצל את מעמדו לשם קידום מינוי של שופטים על סמך קשרים רומנטיים שניהל. החקירה מלווה על ידי פרקליטות מחוז מרכז (פלילי) ומפוקחת על ידי פרקליט המדינה. שאר הפרטים עדיין אסורים בפרסום.
במשטרה הסבירו כי החקירה נפתחה בעקבות מידע שהגיע לפני כשבועיים. מדובר בחשד לביצוע עבירות בקשר למינוי של שופטת שלום אחת לפני מספר שנים ובקשר לניסיון להביא למינוי של שופט שלום למחוזי - שלא קודם.
מוקדם יותר חוקרים פשטו על בית החשוד המרכזי, ובהמשך ביצעו את מעצרו, כאשר במקביל לחקירתו נחקרו גורמים נוספים הקשורים לפרשה, שהפכה מסמויה לגלויה עם הבאתם למשרדי להב 433. מדובר בחקירה שעלולה לגרום לזעזוע במערכת המשפט ולהשפיע על אמון הציבור בה, שכן על פניה חושפת עבירות שחיתות הקשורות להתנהלותה.
בתוך כך, למעריב אונליין נודע כי אחת הדמויות שנחקרו בלהב 433 עומדת מאחורי הפצת הודעות וואטסאפ הכוזבות, המשמיצות שופטות ומקשרות אותן לפרשה.