בן לנקרי, חברו של רון, סיפר לחדשות כאן: "לפני יומיים חגגנו שבע שנים של חברות מהתאריך שהכרנו ועד שלשום. היינו צריכים לצאת לטייל בסוף חודש פסח. עכשיו אני אטייל את הטיול הזה לזכרו. הוא היה הילד הכי מושלם. תמיד היה עזר לכולם, תמיד היה שם בשביל כולם, היה גם אם לא ציפו ממנו.
גם אם אף אחד לא עשה כלום, הוא היה קם ועושה. פעם אחרונה שדיברנו הייתה לפני ארבעה ימים. הוא סיפר לי על הגיבוש ואיחלתי לו בהצלחה".
התאונה בה נהרג עובד וחמישה צעירים נוספים נפצעו באורח קל עד בינוני, נגרמה מפגיעת אוטובוס ריק מנוסעים, שהידרדר לעבר האוהל בו הם שהו בבסיס אימונים של חטיבת הצנחנים סמוך לקיבוץ שומריה בצפון הנגב.
על פי נתוני עמותת אור ירוק, בשנת 2018 נהרגו 33 בני אדם בתאונות דרכים בהן היו מעורבים אוטובוסים, בדומה למספר ההרוגים בתאונות אוטובוסים בשנת 2017. בעמותה ציינו עוד כי אוטובוסים מעורבים בתאונות דרכים בשיעור גבוה יותר מחלקם במצבת כלי הרכב.