למשרדו של עו"ד חוסאם מארון, ראש מחלקת נזיקין במשרד עו"ד סרוסי-מארון ושות' הגיעה לקוחה תושבת הצפון, בת 44, שנפגעה בתאונת דרכים כשנסעה יחד עם קרובת משפחתה ברכבה המשפחתי. חברת הביטוח הציעה סך של 60 אלף שקלים לסילוק התביעה, אך עו"ד חוסאם מארון ניהל עבורה משא ומתן בלתי מתפשר והשיג עבורה פיצוי בסך של 400 אלף שקלים, מבלי לנהל את התיק בבית המשפט. בעת שהלקוחה נסעה ברכב של קרובת משפחתה, התנגשו השתיים ברכב שנסע מולן, והתהפכו עם רכבן. כתוצאה מהתאונה, נגרמו ללקוחה נזקי גוף קשים, ובין היתר נגרם לה שבר פתוח בקרסול שמאל.
עו"ד חוסאם מארון, בעל ניסיון רב בתיקים מסוג זה, בחר לנהל משא ומתן אינטנסיבי עם חברת הביטוח שהתבסס על טיעונים משפטיים ורפואיים כאחד, למרות התנגדותה הנחרצת של חברת הביטוח לשנות את סכום הפשרה שהציעה. חשוב להדגיש כי חברת הביטוח התבססה בסירובה לשפר את ההצעה על העובדה שהלקוחה לא עבדה לפני התאונה ולא נגרמה לה פגיעה ביכולת ההשתכרות.
בסופו של דבר, ולאחר מאמצים גדולים, הצליח עו"ד מארון לכפות על חברת הביטוח מינוי מומחה רפואי מוסכם לבדיקת הלקוחה, וזאת בטרם יגיע התיק לכותלי בית המשפט. משא ומתן אינטנסיבי ועיקש הביא את חברת הביטוח לשלם ללקוחה סך של 400 אלף שקלים וזאת אפילו ללא ניהול התיק בבית המשפט.
זהו חריג משמעותי בנסיבות התיק, שכן הפיצוי ששולם תחת ראש נזק זה, דהיינו, עזרת בני משפחה וצד ג', לה זקוקה ועוד תזדקק הלקוחה, אינו דבר שבשגרה.