למרות פסיקות בתי המשפט ולמרות הקשיים והפגמים שבתי המשפט מעלים בפסיקתם, ממשיכות רשויות המס לחשב את אחוז חומר הגלם הנצרך במסעדות באותו אופן. בתי המשפט אומרים את דברם אך רשות המיסים, באמצעות המחלקה הכלכלית שלה, אינה משנה את אופן החישוב ואינה עושה דבר כדי לתקן את הפגמים האלה.
בעבר פרסמה המחלקה הכלכלית תדריכים כלכליים (עבודות מחקר על ענפי כלכלה). את עבודות המחקר ניתן היה לבחון, לבקר ולבדוק אם עמדו בכללי מחקר בסיסיים. לאחרונה מתפרסמים לרוב רק קווי הנחייה שלא ברור כלל על מה הם מתבססים.
במסגרת הביקורת של רשויות המס לרוב נערכת בדיקה אחת ויחידה שבמסגרתה נשקלות מספר קטן של מנות במסעדה. על בסיס ביקורת יחידה זו נדרשים המסעדנים לשלם, בחלק מהמקרים (ובמיוחד אם ספריהם נפסלו) סכומי כסף גבוהים עבור מספר שנות מס. תוספות מס אלו (בסך מיליוני שקלים) אינן עומדות בשום הגיון כלכלי שכן מדובר במסעדות, ולא בחברות הייטק או במפעלי תעשיה בעלי כיסים עמוקים.