הצהרות שקר והסתרת מידע על מצלמות מהירות: עלייה במספר התלונות על הפרקליטות והמשטרה

נציב תלונות הציבור על מערך התביעה בישראל הגיש היום את הדוח השנתי, ממנו עולה כי ב-2019 חלה עלייה בכמות התלונות שהוגשו על מייצגי המדינה בערכאות לעומת 2018

מתן וסרמן צילום: פרטי
הגשת הדוח
הגשת הדוח | צילום: לע"מ, מירי שמעונוביץ'

מבין התלונות המוצדקות 66 התייחסו לפרקליטות, 15 התייחסו לתביעה המשטרתית, 10 התייחסו לתובעים המחזיקים בהסמכה או בייפוי כוח מטעם היועץ המשפטי לממשלה ו-5 התייחסו ליועץ המשפטי לממשלה.

בעקבות פעילות הנציבות והמלצותיה בוצעו מספר שינויים במערך התביעות כבר בשנה החולפת. כך למשל, מבירור מספר תלונות בנציבות עלה כי הרישום הפלילי עליו נסמכים הפרקליטות, המשטרה ובהמשך בתי המשפט, אינו בהכרח עדכני ומדויק. בעקבות כך, המליץ הנציב להוציא הנחיה מחייבת לכלל התובעים, לפיה עליהם לוודא כי דיווחם נקלט במערכת הרישום הפלילי, וכי ורק לאחר קליטתו, יובא הטיפול בתיק לכלל סיום. פרקליטות המדינה הודיעה על קבלת ההמלצה ועל נקיטת צעדים ליישומה.

תגיות:
נציבות הביקורת על פרקליטות המדינה
/
דוח נציב תלונות הציבור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף