השבעה נעצרו על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433, לאחר שהחקירה בעניין הפכה מסמויה לגלויה. ארבעה בני אדם נוספים עוכבו לחקירה גם הם.
על פי החשד ראש המועצה, ביחד עם המנכ"ל ונהגו האישי קיבלו לכאורה סכומי כסף וטובות הנאה, בתמורה לקידום תועלתם של אחרים באמצעות קידום מכרזים שבאחריות הרשות המקומית בניגוד לחוק, תוך פגיעה באינטרס הציבורי. במהלך המעצרים בוצעו חיפושים בבתי החשודים ומשרדיהם ונתפסו מוצגים לצורכי חקירה. בתום חקירתם, ייתכן ויובאו בפני שופט על מנת להאריך את מעצרם.
החקירה מנוהלת ע"י היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433 בשיתוף רשות המיסים, הרשות לאכיפה במקרקעין, הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ובליווי פרקליטות חיפה.
במשטרה ציינו כי "נמשיך לפעול בכל מקום בו יעלה חשד לשחיתות ציבורית הפוגעת בסדרי שלטון ומנהל תקין, במטרה לחשוף תהליכים פסולים ולהגיע לחקר האמת".