אותו בכיר הוסיף כי "נכון לעכשיו, התחלנו בניוד אסירי הג'יהאד וזאת על רקע המעורבות הבולטת של אסירי הג'יהאד בהימלטות של המחבלים מכלא גלבוע".
בנוסף, אסיר ביטחוני בכיר שפך הלילה (בין שלישי לרביעי) מים רותחים על סוהר בכלא גלבוע. הסוהר לא נפגע והמשיך את המשמרת שלו. האסיר, כתוצאה מכך, נענש. כמו כן, במהלך היום, כמה עשרות אסירים הביעו התנגדות לפינוי של אסירי הג'יהאד האיסלאמי מבית הסוהר עופר שבגדה המערבית. לאחר שהחלו להתפרע, הם נענשו במקום ונשלחו לבידוד.
מנגד, תנועת האסירים הביטחוניים בבתי הכלא בארץ הודיעה על "מרד כללי" נגד חוקי הנהלת בתי הסוהר, במידה ו"אמצעי הדיכוי והענישה שננקטו נגדם ימשיכו", כך הודיע המשרד הממשלתי הפלסטיני לענייני אסירים.
המשרד הבהיר, בהודעה שהוציא לתקשורת, כי התקיימו "התייעצויות מהירות בין מנהיגי התנועה בבתי הכלא, והוחלט להתעמת עם המתקפות בכל האמצעים והשיטות".