בתוך כך, הפרקליטות והמשטרה מבקשים להאריך את מעצרו של חלאילה בטענה ששחרורו מהמעצר יעמיד בסיכון את שלום הציבור וביטחונו, וכן עלול לשבש חקירה וכן להתחמק מהליכי המשפט. נזכיר כי מדובר בפרשה במהלכה ירדה ספיר להפקיד את בתה בגן ילדים בעכו. היא נראתה בבירור במצלמות האבטחה כשהיא עולה לרכב של חלאילה, ומאז נעלמו עקבותיה. במשך מספר ימים חיפשו כוחות משטרה גדולים אחר נחום.
החשוד נעצר והכחיש כל קשר לחטיפתה, אולם ממידע שהגיע למשטרה מאזרח, על רכב שהיה באזור איבטין שבצפון, ולאחר חיפושים נרחבים במקום, אותרה גופתה של המנוחה נחום. כיוון שמדובר בשטח סלעי, אליו לא ניתן להגיע עם כלי רכב, היה ברור למשטרה כי הרוצח היה היחיד שהוביל את הגופה למקום, ניסה להסתירה על מנת שלא יצליחו לאתרה, ועוד קודם לכן העלים את מכשיר הטלפון הנייד שלו על מנת שהמשטרה לא תוכל לבצע איכון.
חקירת המשטרה העלתה כי בין חלאילה לבין פרודתו שמקורו בדרישתה למזונות עבור אחד משני ילדיה, והחשוד סירב. להערכת החוקרים, הדרישה הזו היא שהובילה בסופו של יום לרצח.