לטענת העותרים, הצו שפורסם לפני כחודש וחצי צפוי להעלות את היקף צריכת בשר הבקר והבשר המעובד בישראל, שהוא מהגבוהים בעולם (מקום רביעי ב־OECD) - צריכה שחורגת משמעותית מהמלצות התזונה של משרד הבריאות, ובניגוד לעמדתם הנחרצת בנושא של גורמי המקצוע במשרדי הבריאות והגנת הסביבה.
בשר מעובד סווג על ידי ארגון הבריאות העולמי כגורם ודאי לסרטן, באותה רמת ודאות לסיכון עם חומרים כגון טבק ואסבסט, ומשרד הבריאות ממליץ שלא לצרוך ממנו יותר מ־300 גרם בשבוע. בשר בקר נקשר אף הוא במחלות סרטן, לב וכלי דם, סוכרת, שבץ ועוד. תעשיית המזון מן החי, ובפרט גידול פרות ועגלים לאכילה, אחראית על פי ההערכות השמרניות ביותר לפליטה של כ־14.5% מסך פליטות גזי החממה בעולם.