שלחו הודעות פישינג והתחזו לנציגי הבנק: 3 צעירים נעצרו בחשד להונאת ענק

שלושה צעירים תושבי השפלה נעצרו בחשד לביצוע עבירות מרמה בשיטת "פישינג והנדסה חברתית", במסגרתה התחזו לנציגי בנק והוציאו כספים בהיקף של כמיליון ש"ח ממאות חשבונות של אזרחים

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
ניידות של השיטור העירוני בפתח תקווה. שיתוף פעולה עם המשטרה
ניידות של השיטור העירוני בפתח תקווה. שיתוף פעולה עם המשטרה | צילום: דוברות עיריית פתח תקווה
3
גלריה

החקירה הסמויה נוהלה במחלק הפשיעה המקוונת של משטרת מחוז מרכז, יחד עם שוטרי תחנות יבנה ורחובות, בשת"פ מערך ביטחון הבנקים, בחשד לביצוע עבירות מרמה והתחזות למוסדות פיננסים, בשיטת "הנדסה חברתית" בהיקף של מעל מיליון ש"ח.

דוגמה להודעת הפישינג
דוגמה להודעת הפישינג | צילום: דוברות המשטרה

ראשיתה של הפרשה, עם קבלת ריבוי תלונות בעלות מאפיינים דומים,  ממאות קורבנות בכל רחבי הארץ וכן ממערך הביטחון בבנקים, בהן עפ"י החשד לקוחות הבנקים נפלו קורבן לעבירות מרמה באופן שיטתי ומאורגן.

עם התפתחות החקירה, חשפו החוקרים את שיטת פעילותם הפלילית של החשודים, במסגרתה בשלב ראשון שגרו החשודים מסרונים בשיטת "דיוג"  (פישינג),  הנחזים להודעות לגיטימיות של הבנק בהם נדרשו הקורבנות להזין את פרטי המשתמש לחשבונות המקוונים שלהם.

בשלב השני, לקוחות שנפלו בתרמית והזינו את פרטי הכניסה לחשבונות המקוונים של הבנק, קבלו הודעה נוספת על פעילות חריגה בחשבונותיהם וכי ייצור עמם קשר נציג הבנק.

בשלב השלישי החשודים בצעו שיחת התחזות כאנשי הביטחון של הבנק, הוציאו מהלקוחות בתחבולה קודי משיכה או קוד להחלפת מנוי טלפון בחשבונות ומשכו כספים מכספומטים לצד העברות כספים בין חשבונות.

דוגמה להודעת הפישינג
דוגמה להודעת הפישינג | צילום: דוברות המשטרה
תגיות:
בנקים
/
פישינג
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף