עיתון המקורב לחיזבאללה טוען: עסקת החטופים היא "גיליוטינה לחמאס"

פערים נוספים ב"ציר ההתנגדות"? העיתון המקורב לחיזבאללה אל-אח'באר פירסם מאמר חריף נגד עסקת החטופים. לטענת הכותבים, חמאס צריך לפרוש מהמגעים כי העסקה המוצעת היא "מלכודת בדרך אל הגיליוטינה", כלשונו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יחיא סינוואר
יחיא סינוואר | צילום: עבד רחים כתיב, פלאש 90

לטענת הכותבים, "חוסר יכולתה של ישראל להשיג ניצחונות בעזה הפכה למרכיב של לחץ על ארצות הברית. המרכיב המטריד במתרחש קשור ללחץ שמפעילה וושינגטון על ממשלות ומפלגות ערביות ואיסלאמיות במטרה לכתר את פלגי ההתנגדות ברצועת עזה ובגדה המערבית, ובמיוחד את תנועת חמאס. לפיכך התקיימה תקשורת בעיקר בין ארה"ב, מצרים, טורקיה וקטאר. וושינגטון ביקשה מפורשות ממדינות אלו להפעיל את כל הלחץ על מנת לשכנען לקבל הצעה אמריקאית שמטרתה שחרור החטופים".

לטענת העיתון המקורב לחיזבאללה, ההצעה המדוברת מטעם ארצות הברית וישראל מוצעת כמו פיתוי לחמאס כיוון שמדובר בהזדמנות להפסקת אש ארוכה מהרגיל וכוללת שחרור של אלפי אסירים ביטחוניים עם דם על הידיים. הכותבים אף הגדירו השפה ציורית את העסקה "ממולכדת" וטענו כי היא "ניסיון להוביל את ההתנגדות לישראל אל הגיליוטינה". ניתן לראות בחשש שמביע הבטאון של ארגון הטרור השיעי כהישג אפשרי לישראל, שכן בלבנון קיים חשש שזו "שינתה את המשוואה" והצליחה להעמיד בפני חמאס הצעה שקשה לסרב לה.

פרויקט הצפת המנהרות "אטלנטיס" | צילום: גלי צה"ל

"חמאס עומד בפני הזדמנות שאולי לא תחזור על עצמה, בהתחשב בכך שלממשל האמריקני לא תמיד יש את הזמן והיכולת להפעיל לחץ על ישראל כדי לשכנע אותה בהפוגה הומניטרית ארוכה", כתבו בעיתון. לטענת העיתון, "הסכמה לעסקה תהיה משולה להתנערות מהאג'נדה של חמאס ותנועת 'האחים המוסלמים'". דבר זה מעיד על ההצלחה של הציר המתון של מדינות ערב שרוצה להחליש את ההשפעה הקטרית ולהכניס את הציר הסעודי בהסכם שישנה את המזרח התיכון.

תגיות:
חמאס
/
חיזבאללה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף