ב-1 במרץ בסקיי ניוז ערכו חקירה מעמיק בה נמצא כי חברה מצרית גובה מהעזתים 5,000 דולר לאדם כדי לברוח למצרים. כידוע, לא חסרים לקוחות. השיטה הזו של בריחה מהרצועה באמצעות חברה המתמחה בכך נקראית "תיאום", ומדובר בשיטה ותיקה שבאמצעותה הפלסטינים משלמים עבור אישור יציאה מרצועת עזה.
לפני המלחמה, מספר חברות גבו מאות דולרים עבור השירות. האגרה - שולמה מראש, ותוך מספר ימים הפלסטינים שנמלטו מהרצועה חצו את הגבול מצרים. אך מאז תחילת המלחמה, כל הנסיעות הרשמיות שחוצות את הגבול פסקו. אושרו רק מעברים חריגים שנבחנו בקפידה, כמו של אזרחים זרים ושל אנשים עם פציעות חמורות. עם זאת, שיטת "התיאום" של רוב מי שמקבלים אישור לעזוב את עזה, עדיין מופעלת על ידי Hala.
טרם המלחמה, חברת "הלה" גבתה 350 דולר למבוגר עבור השירות שלהם, אך כעת המחיר עלה ל-5,000 דולר. סקיי ניוז טוענת כי אימתה את המחיר על ידי אישור חשבונות מעשרות מקורות, כולל עובד Hala, וממחירונים שפורסמו באינטרנט.
הרווחים של Hala
סקיי ניוז לקחה את ה-27 בפברואר כדוגמה. באותו יום, 246 פלסטינים נרשמו לנסיעה עם Hala. משמעות הדבר היא שהחברה יכלה להרוויח עד 1,083,900 דולר ביום אחד בלבד. דווח כי היקף הנוסעים היומי במשך שבועות היה עקבי. עובד של Hala אמר לסקיי ניוז שהדרך הטובה ביותר להירשם ולשלם על נסיעה עם החברה היא לשלוח קרוב משפחה למשרדם הראשי בקהיר, הממוקם במטה של חברת האם שלה, קבוצת Organi.
"כל הבניין מוגן על ידי אבטחה כבדה", אמר מקור אחד שביקר במשרד. מקורות רבים אישרו כי לעתים קרובות היו מאות ואפילו אלפי אנשים שעמדו בתור בחוץ. סרטונים המראים את התורים אומתו על ידי סקיי ניוז. "אנשים די נואשים", אמר מקור אחד. "הם מגייסים כספים, הם מבקשים כסף מבני משפחה, עושים כל מה שהם יכולים כדי לגייס סכומי כסף גבוהים מאוד, כדי לשלם עבור החופש שלהם".
הסיפור פורסם ב-"וול סטריט ג'ורנל" ואומת על ידי הקרן לזכויות אדם בסיני, ארגון לא ממשלתי מצרי, שפרסם דו"ח המפרט וממחיש את בניית המתחם, שלדבריו נועד לקלוט פליטים פלסטינים "במקרה של יציאה המונית" מעזה. ה-WSJ דיווח כי "מתחם ממוגדר בשטח של 21 קמ"ר" העשוי להכיל יותר מ-100,000 איש נמצא בבנייה בצד המצרי של הגבול, כחלק מ"תכניות מגירה" אם שיחות הפסקת האש יכשלו.
קרן סיני אישרה כי שני קבלנים אמרו שחברות בנייה הוטלו עליהן לבנות את האזור המגודר, "המוקף בחומות בגובה 7 מטרים". אכן, סוכנות הידיעות הבינלאומית AFP סקרה תמונות לוויין שצולמו ב-15 בפברואר של האזור בצפון סיני, המראות מכונות הבונות קיר לאורך גבול מצרים-עזה. מקור אחד מדווח: "השטח יוכן עם אוהלים" - בעוד שסיוע הומניטרי יסופק בפנים.
עם זאת, מצרים דחתה בתוקף כל הצעה כדי לאפשר לפלסטינים לברוח לסיני. הבעיה שמצרים עשויה להתמודד איתה, ולכאורה גם נערכת אליה, אינה עקירה בכפייה של תושבי עזה על ידי ישראל - אלא בריחה מרצון של אנשים המסוגלים להשתמש, למצוא, לבקש, ללוות או לגנוב את האפשרות לפינוי "מתואם" שמציעה חברת Hala. בקצב היציאה הנוכחי, מתקן הפליטים שבנתה מצרים עם יכולת להכיל 100 אלף איש - יתמלא תוך כ-18 חודשים. מצד שני, אם תהיה, מכל סיבה שהיא, מעבר יותר כללי של פליטים פלסטינים מעזה - מצרים מוודאת שהיא ערוכה לכך.