גלנט ימריא בשבוע הבא לארה"ב; בכיר ממשל טראמפ נגד מדינה פלסטינית

על רקע הביקור הצפוי של השר דרמר וראש המל"ל, גם שר הביטחון צפוי להמריא לארה"ב, שם ייפגש עם מקבילו, שר ההגנה לויד אוסטין. שר החוץ בתקופת טראמפ: "מדינה פלסטינית לאחר הטבח - פרס ברור לטרור"

לוגו reuters צילום: רויטרס
יואב גלנט
יואב גלנט | צילום: אלעד מלכה
2
גלריה

בנוסף לגלנט, מי שיצאו לביקור בארצות  הברית הם השר רון דרמר וראש המל"ל צחי הנגבי, כמו גם מתאם פעולות הממשלה בשטחים. עבור דרמר שנחשב לאיש אמונו של נתניהו, לא מדובר בפעם הראשונה שבה הוא נשלח ע"י ראש הממשלה לקיום שיחות עם גורמים אמריקאים.

בנימין נתניהו לאחר שיחה עם ג'ו ביידן (צילום: דוברות ראש הממשלה) | צילום: לשכת ראש הממשלה

שלשום פורסם כי נתניהו וביידן שוחחו לראשונה לאחר כחודש של נתק ובצל המתיחות הגואה בין הצדדים במשך כ-45 דקות. בתום השיחה עדכן הבית הלבן כי השניים דנו על ההתפתחויות האחרונות בעזה, כמו גם על המאמצים להגברת הסיוע ההומניטרי לרצועה והמצב ברפיח.

בנימין נתניהו, יואב גלנט
בנימין נתניהו, יואב גלנט | צילום: נועם ריבקין פנטון פלאש 90

כשעה לאחר מכן, פרסם ראש הממשלה התייחסות לשיחה ומסר כי "דיברנו על ההתפתחויות האחרונות במלחמה, לרבות המחויבות של ישראל להשיג את כל מטרות המלחמה: חיסול חמאס, שחרור כל חטופינו, והבטחה שעזה לא תהווה יותר איום על ישראל - תוך כדי מתן הסיוע ההומניטרי ההכרחי שמסייע להשיג את המטרות הללו".

תגיות:
יואב גלנט
/
מייק פומפאו
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף