בעולם זועמים על הפעולות ברפיח: "אינן חוקיות, נטיל סנקציות על ישראל"

מספר מדינות ברחבי אירופה ובמזרח התיכון הגיבו להגברת הפעולות של צה"ל באזור רפיח. ג'וזפ בורל, הנציג העליון של האיחוד האירופי: "מה שקורה ברפיח אינו מקובל, חייבים למנוע מזה להימשך"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תיעוד: הפצצות אניטנסיביות במזרח רפיח | צילום: רשתות ערביות

בבריטניה בכירים במפלגת הלייבור קראו לישראל שלא להמשיך בפעולות ברפיח. "מתקפה ישראלית ברפיח תהיה קטסטרופלית. אסור שזה יתקדם", טען בכיר במפלגה, "צריך הפסקת אש מיידית, שחרור מיידי של בני ערובה וסיוע מיידי ללא הפרעה לעזה".

הפגנה פרו-פלסטינית בלונדון
הפגנה פרו-פלסטינית בלונדון | צילום: רויטרס

בבלגיה לא הסתפקו בגינוי ואף איימו בסנקציות של ממש. השרה הבלגית לשיתוף פעולה ולפיתוח בינלאומי, אמרה: "ההפרות של ישראל על החוק הבינלאומי מחייבות תגובה חזקה ואנו פועלים להטלת סנקציות כלכליות על ישראל".

גם משרד החוץ הצרפתי תקף את ישראל ומסר: "צרפת מזכירה שעקירה בכפייה של אוכלוסייה אזרחית מהווה פשע מלחמה על פי החוק הבינלאומי".

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו
ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו | צילום: רויטרס

בעזה, הנציב הכללי של אונר"א, סוכנות האו"ם לפליטים ברצועה, אמר כי "מתקפה ברפיח תביא להחרפה של הרעב בעזה וטרגדיה בלתי נסבלת ממילא עבור האנשים שם".

ג'ו ביידן
ג'ו ביידן | צילום: רויטרס

בנוסף, ערב הסעודית טענה היום כי "כוחות הכיבוש ממשיכים להפר את החוק הבינלאומי ללא הרתעה, מה שמחריף את המשבר ההומניטרי בעזה".

תגיות:
רצועת עזה
/
אירופה
/
רפיח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף