"אמנון יכול לנוח": משפחתו של הנרצח בפיגוע בקלקיליה מגיבה לחיסול האחראי

מחמד ג'אבר, "אבו שג'אע", התחבא במסגד יחד עם חמישה נוספים, ובקרב יריות עם כוחות הימ"מ - חוסל. בוצע מעצר של פעיל נוסף. ג'אבר היה מעורב בתכנון פיגועים וכן בהכוונת הפיגוע בקלקיליה בו נרצח אמנון מוכתר ז"ל

אלון חכמון צילום: ללא קרדיטאבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
מחמד ג'אבר, "אבו שג'אע", שחוסל בטול כרם
מחמד ג'אבר, "אבו שג'אע", שחוסל בטול כרם | צילום: רשתות ערביות
3
גלריה

במהלך הלחימה לוחם ימ"מ נפצע באורח קל ובסיום הפעילות פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים. האירוע התרחש לאחר שבימים האחרונים צוות הקרב של חטיבת כפיר נלחם ומוביל את הלחימה במרחב טול כרם.

האמל''ח שנתפס בטול כרם
האמל''ח שנתפס בטול כרם | צילום: דוברות המשטרה
מרחב הלחימה בטול כרם
מרחב הלחימה בטול כרם | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

אתי, אלמנתו של אמנון מוכתר, שנרצח בפיגוע בקלקיליה בחודש יוני האחרון, התייחסה לחיסול המחבל שיזם את הפיגוע בו נרצח בעלה: "כל הכבוד לכוחות הביטחון. שתהיה החלמה מהירה לפצוע מכוחות הימ"מ. האבידה שלנו היא מאוד גדולה, השם נוקם את הרצח של בעלי, את כל המעורבים בדבר.

"יש תחושה של בערך סגירת מעגל, שהצדק יצא לאור ושבעלי נח. אנחנו לא יודעים אם הצדק הסתיים כי יש עוד מעורבים באירוע. חיסול המחבל לא מפחית את הגעגוע. הכאב הוא נצחי. כל יום חווים אותו. קמים עם הכאב והולכים לישון אותו. הכאב הוא נצחי. אנחנו גאים בכוחות הביטחון ואנחנו נרגשים שהם לא מרפים ועושים את עבודת הקודש שלהם. אנחנו סומכים עליהם בעיניים עצומות".

מוכתר. בן 67, אב לחמישה וסב לארבעה נכדים, בעל דוכן ירקות בשוק פתח תקווה, נכנס בשבת בסוף יוני לקלקיליה, שם נרצח ברכבו.

תגיות:
שב"כ
/
טול כרם
/
הימ"מ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף