ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט והרמטכ"ל הרצי הלוי נאמו (הערב) בפני הקצינים החדשים בטקס בטקס סיום קורס קצינים קרביים ביבשה מחזור 70 בבה"ד 1.
"באשר לדיבורים על הסדרה בלבנון, אני מבקש להבהיר: ההסכמים, הניירות, ההצעות, המספרים (1559, 1701) – כל אלה כבודם מונח במקומם, אבל הם לא העיקר. העיקר הוא היכולת שלנו והנחישות שלנו לאכוף את הביטחון, לסכל התקפות נגדנו ולפעול נגד התחמשות אויבינו ככל שצריך חרף כל הלחצים והאילוצים - זה העיקר", הוסיף נתניהו.
"ולגבי איראן, היכנו בבטן הרכה שלה. דברי הרהב של ראשי המשטר באיראן אינם יכולים לכסות ולחפות על העובדה שלישראל יש היום באיראן חופש פעולה גדול מאי-פעם. אנחנו יכולים להגיע לכל מקום באיראן על-פי הצורך. היעד העליון שהצבתי לצה''ל ולזרועות הביטחון הוא למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני. בלימת תכנית הגרעין הייתה ונשארה בראש מעיינינו. לא הסרתי, לא הסרנו ולא נסיר את עינינו ממטרה זו. מסיבות מובנות אינני יכול לפרט את תכניותינו להשגת מטרה עליונה זו".
"אתם, הקצינים והקצינות המסיימים, מצטרפים היום למפקדי צבא היבשה המובילים אותנו זה למעלה משנה בהגנה ובהתקפה לאורך הגבולות ובעומק שטח האויב, בחורף ובקיץ, בקור ובחום, באבק ובבוץ. בשנה החולפת פגענו קשות בחמאס, הרגנו מאות ממפקדיו ואלפים מפעיליו, השמדנו תשתיות ייצור ולחימה והוצאנו מכלל פעולה רבות מיכולותיו הצבאיות והשלטוניות" הוסיף.
"הסבנו לחיזבאללה נזקים מבצעיים ומורליים כבדים, חיסלנו את שרשרת הפיקוד שלו, ערערנו את ביטחונו ושיבשנו את יכולותיו. מנענו הסלמה רחבה ביהוד ה ושומרון, הרגנו מאות מחבלים וסיכלנו פיגועים רבים. זרוענו הארוכה הגיעה עד תימן ואיראן בצורה חדה ומדויקת. יש לנו עוד משימות להמשך", אמר הרמטכ"ל.
לקראת סיום דבריו אמר: "עוצמת העשייה של צה״ל בשנה האחרונה, עם העוצמה המתחדשת הניצבת כאן על מגרש המסדרים – זהו הכוח המאפשר לנו להילחם, לשאת ולתת ולהתאמץ; עד ההצלחה והשבת כל החטופים. העוצמה הזו לא תחדל ותמשיך להילחם בחמאס בכל הכוח והתבונה. אנחנו לא נשכח ולא נעצור. נביא את הניצחון, שהשבת החטופים היא חלק משמעותי והכרחי בו".