כמו כן, חיל האוויר תקף אמש מספר יעדים של חמאס בצפון רצועת עזה במהלך הלילה. חמאס איים באחרונה כי אם המענק לא יוכנס לרצועה השבוע, תהיה הסלמה בהפגנות ביום שישי הקרוב והן ישובו למתכונתן האלימה. עוד טענו בחמאס כי יש סכנה שחלק מבתי החולים ברצועה יפסיקו את פעילותם בשל העיכוב בהכנסת המענק.
נתניהו התייחס אתמול לאירועים האחרונים בגבול רצועת עזה ושיגר איום לארגוני הטרור. “אם מישהו בעזה חשב שהוא יכול להרים ראש - הם צריכים להבין שהתגובה שלנו תהיה קטלנית וכואבת מאוד. אנחנו ערוכים לכל תרחיש ולכל הסלמה”, אמר נתניהו במהלך תרגיל צבאי בבסיס שיזפון בנגב.
בתוך כך, מקורות בחמאס מסרו ל”כאן ב” כי הירי של הצלף – שממנו נפצע קצין צה”ל - היה מנוגד לאינטרס הכללי שלהם. הארגון שלח מסר לישראל דרך המתווכים, שלפיו הוא פתח בחקירה בנוגע לזהות היורה. “נראה לכם הגיוני שנאפשר ירי לפני שהכסף ייכנס? אין לנו שליטה של מאה אחוז. אי אפשר לשבור כלים אחרי כל תקרית בודדת”, נאמר במסר. בינתיים נמשכת המתיחות לאורך הגבול. חמישה פלסטינים התקרבו אתמול לגדר המערכת בדרום רצועת עזה. שניים מהם הצליחו לחצות את הגדר לשטח ישראל, אולם זמן קצר לאחר מכן הם שבו לרצועה.