בעקבות שיגור בלון נפץ מרצועת עזה, צה"ל תקף עמדת חמאס בדרום הרצועה

כלי טיס של חיל האוויר תקף עמדה של ארגון הטרור ששולט ברצועת עזה, בתגובה להפרחת זר בלונים הנושא מטען חבלה לעבר עוטף הרצועה. לא היו נפגעים לישראל

בלוני תבערה
בלוני תבערה | צילום: יוסי זמיר פלאש 90

כלי טיס של חיל האוויר תקף הערב (שבת) עמדה של ארגון חמאס בדרום רצועת עזה, בתגובה להפרחת זר בלונים שנשא מטען חבלה לעבר שטח ישראל מוקדם יותר היום. לא היו נפגעים באירוע הפרחת המטען לישראל. זר בלוני הנפץ לא גרם לנפגעים או לנזק, והוא הופל כשהוא באוויר על ידי כוחות הביטחון. בלוני תבערה נוספים הופרחו לאוויר גם לאחר תקיפת חיל האוויר.

בנוסף, הפלסטינים דיווחו כי צה"ל תקף מוצב נוסף באזור מרכז הרצועה. בשני המקרים לא היו נפגעים. כוחות הנדסה צבאיים נטרלו בנוסף מטענים רבי עוצמה בגזרה הדרומית בשעות הערב של השבת. בנוסף, דווח על עימותים עם חיילי צה"ל בגזרת רפיח, גם בשבת בלילה, במסגרת מה שמכונה "ההפגנות הליליות".

הפלגים הדגישו בהודעה, כי "סוגיית האסירים תמשיך להיות בראש סדר העדיפויות שלנו, ולא נותיר אותם אל מול כוחות הדיכוי הציוניים בבתי הכלא. אנחנו מדגישים, כי הכיבוש אחראי על הפשעים וההסלמה נגד האסירים". הפלסטינים דיווחו, כי מאז החלו צעדות השיבה ב-30 במרץ אשתקד, נהרגו כ-250 פלסטינים, בהם נשים וילדים, ועוד למעלה 23 אלף נפגעו.

תגיות:
טרור העפיפונים
/
בלוני נפץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף